Luna, schaduw van de maan - Lies Vervloet recensie

15-06-2021

Luna hoort nergens bij, op school mijdt ze iedereen. Alleen 's nachts, wanneer ze onder het licht van de maan door de bossen dwaalt, kan ze helemaal zichzelf zijn.
Luna hoort nergens bij, op school mijdt ze iedereen. Alleen 's nachts, wanneer ze onder het licht van de maan door de bossen dwaalt, kan ze helemaal zichzelf zijn.

Op de vooravond van haar zestiende verjaardag begint haar leven op meer dan één manier te veranderen. Terwijl ze vriendschap sluit met de teruggetrokken Andrew en in de leer gaat bij het oude kruidenvrouwtje Tunde, wordt haar band met de natuur steeds sterker.

Uiteindelijk kan ze de waarheid niet langer ontkennen: ze heeft bovennatuurlijke krachten. Maar... wil ze die wel? Terwijl Luna worstelt met deze nieuwe werkelijkheid en de verpletterende verantwoordelijkheid die erbij komt kijken, merkt ze niet dat er vanuit de schaduwen iets duisters op haar loert...

Ik was opslag verliefd op deze prachtige cover. Hij is zo mooi en mysterieus, het had onmiddellijk mijn aandacht getrokken en ik stond dan ook te popelen om erin te beginnen.

Het verhaal begint heel leuk en aangenaam. Het is een fijn verhaal dat je aandacht vasthoudt van begin tot einde. Het is een heel ontspannend verhaal met een vleugje mysterie. Het mysterieuze kantje zit er vanaf het begin in, en het  blijft dit aanhouden tot het einde waardoor je het verhaal niet kan wegleggen. Je blijft jezelf vragen stellen waar je geen antwoorden op krijgt tot het einde. Het boek is niet spannend dat je op het randje van de stoel zit, maar wel mysterieus en lekker ontspannend waardoor het lekker fijn wegleest.

Ik vond Luna haar personage heel aangenaam om te lezen en heel ambitieus. Ze is wat terughoudender en verlegen waardoor ze snel wordt bestempeld als het buitenbeentje van de groep. Dit maakt haar heel uniek en interessant. Er hangt zo veel meer rond haar personage dan dat we op het eerste zicht zouden denken.

Het verhaal ontwikkelt zich beetje bij beetje, en het heeft een heel duidelijke chronologische volgorde. Dit maakt het verhaal heel duidelijk voor de lezer om te lezen. Het is een echte page turner dat je meeneemt in het avontuur van Luna en haar beste vriend.

Ik heb enorm genoten van het verhaal en hoop nog meer verhalen zoals deze te lezen.


Boek specificaties:

- Auteur: Lies Vervloet
- Genre : Young Adult
- Thema's : Vriendschap, Natuur, bovennatuurlijke krachten, ...
- Uitgeverij: Hamley Books
- Publicatie datum: 1/06/2021
- Omvang: 277 pagina's
- ISBN- Code: 9789464208009
- Prijs: €18,99
- Waardering: * * * *