Maxton Hall College - Mona Kasten recensie

01-08-2023

Geld, glamour, luxe en macht – de vier kwaliteiten die de dienst uitmaken op Maxton Hall College en vier kwaliteiten die Ruby Bell niet bezit. Maxton Hall is een van de duurste, meest gerenommeerde privéscholen van Engeland en Ruby weet donders goed dat ze niet thuishoort tussen haar elitaire medestudenten. De klassieke Maxton Hall-student is een nazaat van een eeuwenoud adellijk geslacht, van invloedrijke politici of van grootheden uit de zakenwereld, geen doodgewoon meisje met een studiebeurs. Daarom wil Ruby maar één ding: zo snel mogelijk afstuderen en in de tussentijd zo min mogelijk opvallen.

Ruby brengt vrijwel al haar tijd door in de eeuwenoude bibliotheek, met haar neus diep in de stoffige, in leer gebonden boeken. Op veilige afstand van iedereen en bovenal van de schatrijke James Beaufort, de onofficiële leider van het college. Maar dan ontdekt Ruby iets wat niemand anders weet – een geheim dat desastreus zou kunnen zijn voor de reputatie van de familie Beaufort. Voor ze het weet bevindt ze zich precies daar waar ze nooit wilde zijn: diep in het verraderlijke web van Maxton Hall. Komt ze hier weer ongeschonden uit?

Ik ben een enorme fan van de boeken van Mona Kasten. Ik was enorm verslaafd aan de boeken van de 'Begin Again' serie. Ik keek er dan ook enorm naar uit om eens een nieuw boek van haar te lezen. Voorheen had ik nog geen 'Dark Academia' boeken gelezen. Ik heb me daarom wat verdiept in het genre alvorens ik dit boek begonnen ben. 

Eerst en vooral: Wat een gigantische rollercoaster is dit! Ik kon maar niet genoeg krijgen van dit boek. Het leest super vlot en het vraagt zeker naar meer. De spanning tussen de personages is duidelijk voelbaar en het zorgt ervoor dat je dit boek in een mum van tijd verslind. Ik heb dit uitgelezen in no-time, en het eerst volgende wat ik toen deed, was het tweede deel pre-orderen. 

De personages vind ik heel interessant om over te lezen. Ze zijn elkaars absolute tegenpolen. Het harde karakter van James kent ook een flueel laagje waardoor ik als een blok voor zijn personage ben gevallen. De vastberadenheid van Ruby vind ik bewonderenswaardig om zo gefocust te zijn op haar opleiding. 

Ik heb wel mijn twijfels over het feit dat dit behoort tot het 'Dark Academia' genre. Ik zou dit persoonlijk eerder toekennen aan een YA-NA roman. Van het Dark Academia genre heb ik weinig tot niets gemerkt. Wat niet wegneemt dat dit boek echt een pareltje is! 

Lang verhaal kort: Ik heb enorm genoten van dit boek en raad het iedereen aan! Ik kijk al uit naar het 2e deel ! 


Over het boek:

- Auteur: Mona Kasten

- Genre: Roman

- Thema's: Rijkdom, arm, vriendschap, college, ..

- Uitgeverij: Boekerij

- Publicatie datum: 22/11/2022

- Omvang: 367 pagina's

- ISBN-Code: 9789022597484

- Waardering: * * * * *