Met Liefs Uit Londen- Sarah Jio Recensie

25-08-2022

Toen Valentina 'Val' Baker een tiener was, vertrok haar moeder Eloise onverwachts vanuit Amerika naar haar geboortestad Londen, Val en haar vader alleen achterlatend. Nu, jaren later, komt er een aangetekende brief uit Engeland met het overlijdensbericht van haar moeder. Val blijkt een appartement in Primrose Hill en een tweedehandsboekhandel te hebben geërfd. Ze besluit samen met haar man Nick naar Londen te reizen om orde op zaken te stellen en eenmaal daar besluit ze om een nieuw leven in het charmante Londen op te bouwen.

Op een dag komt er een klant de boekhandel binnen met een exemplaar van The Last Winter, een verhaal dat haar vroeger erg geraakt heeft. Val raakt geïntrigeerd door de opmerkingen die een vorige eigenaar in de kantlijn heeft gezet. Nick blijkt ondertussen naast zijn tijdrovende werk afleiding te hebben gevonden in de vorm van een drieëntwintigjarige stagiaire. En Eliza, een nieuwe vriendin van Val, daagt haar vervolgens uit om het telefoonnummer van ene 'Daniel' dat in The Last Winter staat te bellen. Vanaf dat moment besluit Val deze mysterieuze Daniel op te sporen. Tijdens de zoektocht ontdekt ze meer over zichzelf, haar moeder, en uiteindelijk... de liefde.

Ik had van Sarah Jio al eens het boek ' Om nooit te vergeten' gelezen. Dit boek vond ik echt geweldig en ik had er echt onwijs hard van genoten. Ik zag 'Met Liefs Uit Londen' voorbij komen, en als eerste punt sprak de cover mij heel erg aan. Het heeft een mooie cover van een authentieke boekenwinkel. Bij het lezen van de korte inhoud was ik er steevast van overtuigd dat ik dit pareltje zeker niet kon laten liggen.

Waar moet ik beginnen? Sarah Jio is er weer eens in geslaagd om mijn hart te veroveren. Met haar fijne schrijfstijl weet ze me steeds weer in de ban te krijgen van haar verhalen. Naar mijn mening is ze een van de betere roman schrijfsters van het genre.

Ik werd meteen in het verhaal gesleurd. Ik vond het fijn om de twee standpunten te lezen van Valentina en van Eloïse. Ik vond het fijn om te lezen hoe beide dames hun leven hebben ervaren. Het geeft een extra diepgang aan het verhaal. Het standpunt van Eloïse geeft bijvoorbeeld weer waarom ze bepaalde keuzes heeft gemaakt, die in eerste plaats nadelig waren voor haar dochter Valentina. Het laat zien dat er steeds twee kanten aan een verhaal zijn, en dat niet alle leventjes rozengeur en maneschijn zijn.

De zoektocht van Valentina naar het leven van haar moeder is een heel avontuur. Ze leert beetje bij beetje haar moeder kennen. Ik had het gevoel dat ik de band tussen Valentina en haar overleden moeder voelde groeien. Naarmate Valentina haar moeder beter begint te begrijpen groeit ook de band tussen hen. Dit was voor mij heel erg voelbaar en vond dit een mooi gegeven aan het boek. Het ontroerde me en fascineerde me tegelijkertijd.

Dit boek vond ik een heerlijk ontspannende roman. Ik kon er geen genoeg van krijgen en Sarah Jio wist me weer eens te veroveren met haar verhalen. Ik weet nu al dat ik nog boeken van haar wil lezen.


Over het boek:

Auteur: Sarah Jio

Genre: Roman

Thema's: moeder-dochterband, dromen najagen, ...

Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V.

Publicatie datum: 6/05/2022

Omvang: 350 pagina's.

Isbn-Code: 9789022594902

Prijs: € 20,99

Waardering: * * * *


https://www.standaardboekhandel.be/p/met-liefs-uit-londen-9789022594902


Dankjewel uitgeverij Lannoo en Boekerij voor dit prachtige recensie-exemplaar <3