Midnight Sun - Stephenie Meyer Recensie

22-09-2020

Toen Edward Cullen en Bella Swan elkaar ontmoetten in Twilight werd er een iconisch liefdesverhaal geboren. Maar tot nu toe hebben fans alleen Bella's kant van het verhaal gelezen. Eindelijk kunnen lezers nu ook Edwards versie van het verhaal lezen. Dit onvergetelijke verhaal, verteld vanuit Edwards perspectief, krijgt een nieuwe en donkere wending. De ontmoeting met Bella is de meest zenuwslopende en intrigerende gebeurtenis die hij in zijn jaren als vampier heeft meegemaakt. Hoe meer fascinerende details we leren over Edwards verleden en de complexiteit van zijn gedachten, hoe meer we begrijpen waarom dit de meest bepalende strijd van zijn leven is. Hoe kan hij zijn hart volgen als dit betekent dat hij Bella in gevaar kan brengen?

Ik keek al ruime tijd uit naar het nieuwe boek van Stephenie Meyer. Ik was echter wel verschoten van de omvang van het boek. Het is zo groot/ dik! Het heeft een prachtige cover die perfect aansluit bij de rest van de serie. Het is een ware streling voor het oog.

Ik vond het heel interessant om heel het Twilight verhaal mee te maken vanuit het standpunt van Edward. Ben ik heel wat dingen te weten gekomen die niet expliciet verteld werden in Twilight zelf. Het brengt het vampierverhaal naar een heel nieuw level, als je het mij vraagt. Ik begreep beter de motieven en standpunten van Edward in dit verhaal en dit vond ik een goede aanvulling aan de serie.

Edward is heel beschermend en ik merkte dat ik na verloop van tijd dat ik me een beetje begon te ergeren aan Edward. Hij komt over als een drama queen, die zijn hele wereld heeft gebaseerd op 1 meisje. Op zich is dit wel heel schattig, maar een beetje 'too much' na een tijd als je het mij vraagt. Dit zorgde er bij mij voor dat ik mijn concentratie verloor en snel afgeleid was met andere dingen. Ik kon mezelf niet meer voor de volle 100% inleven in het boek.

Het verhaal verloopt volledig hetzelfde als Twilight, met extra toevoegingen die we niet zagen vanuit Bella's standpunt. Het is als het ware een verdieping in het eerste Twilight boek, met extra toevoegingen vanuit zijn standpunt.

Kort samengevat vond ik het boek wel fijn om te lezen. Het heeft mijn blik verruimt naar de Twilight serie toe. Het minpuntje waar ik me aan stoorde was het obsessieve gedrag van Edward waardoor ik een lichte afkeer kreeg voor hem.

Boek specificaties:

- Auteur: Stephenie Meyer

- Genre : Young Adult/ New Adult

- Thema's : Vampieren, weerwolven, liefde, ...

- Uitgeverij: Van Goor

- Publicatie datum: 4/08/2020

- Omvang: 672 Pagina's

- ISBN- Code: 9789000375554

- Prijs: €22,99 (e-book: €14,99)

- Waardering: * * *

Bedankt uitgeverij Lannoo voor dit fijne recensie-exemplaar! <3