Mika maakt vrienden - Tom Percival recensie

09-07-2020

Mika is gek op knutselen en dingen maken. Maar vrienden maken... dat lukt niet zo makkelijk. Een hartverwarmend boek over contact leggen, angst overwinnen en vrienden maken.

Wat een prachtig verhaal! Zo mooi en ontroerend! Ik was er helemaal in mee. Ik heb er enorm van genoten.

De illustraties zijn meer dan prachtig! Ze zijn zeer gedetailleerd en duidelijk voor de kinderen. Wat ik persoonlijk ook prachtig vind aan de tekeningen: Mika is altijd getekend in heldere kleuren, terwijl de achtergrond zachtere kleuren heeft, waardoor de focus steeds op haar gericht is. Dit vind ik heel mooi aan de tekeningen, alsook heel handig voor de kinderen. Zo zien ze direct waar Mika is.

Het verhaal is zeer ontroerend en aanspreekbaar voor kinderen. Niet alle kinderen zijn even sociaal aangelegd en sommige vinden het moeilijker dan anderen om vrienden te maken. Dit boek speelt daar perfect op in. Het laat kinderen zien dat ze mogen zijn wie ze zijn en dat ze ook elk hun talenten hebben. Je hoeft je niet anders voor te doen dan je bent. Met jouw talenten word je ook geaccepteerd. Dit vind ik een hele mooie boodschap die het boek wil meegeven.

Een zekere aanrader om voor te lezen! Ik ga deze ook zeker en vast voorlezen aan de kinderen op mijn werk. Met andere woorden ... To be continued....


Aanvulling - Gedachten van de kids over het boek: 

- " Het maakte me verdrietig dat ze niet veel vriendjes had" 

- "Ik vond het leuk dat ze haar eigen vriendjes bouwde."

- " Mooi, droevig, leuk, mooie prentjes" 


  • Auteur: Tom Percival
  • Genre: Kinderboek
  • Thema's: vrienden maken, anders zijn, talenten
  • Uitgeverij: Baeckens Books
  • Publicatiedatum: 25/06/2020
  • Omvang: 32 pagina's
  • Waardering: * * * * *