Misfit - Elle Kennedy Recensie

26-09-2023

Welkom op Sandover Prep School, waar je niemand kunt vertrouwen…

RJ Shaw weet niet wat hem overkomt als zijn moeder vertelt dat ze halsoverkop met een rijke man gaat trouwen. Niet alleen dat, maar RJ moet voortaan ook met zijn gloednieuwe stiefbroer Fenn naar Sandover Prep School, een fancy kostschool. Een schooluniform moeten dragen, en opgesloten zitten met een groep veel te rijke jongens? Daar heeft buitenbeentje RJ echt geen zin in.

De andere jongens op school zijn nogal bijzondere types. Hij ontmoet Lawson, pure chaos in de vorm van een veel te knappe jongen, en diens kamergenoot Silas, die zo keurig en braaf lijkt dat hij wel iets te verbergen moet hebben.

RJ is niet van plan op Sandover te blijven, dus neemt hij zich voor om iedereen op afstand te houden. Maar dan ontmoet hij de knappe Sloane Trescott. Haar sarcastische vibe intrigeert hem gelijk. Er is maar één probleem: Sloane is de dochter van de directeur van Sandover. En dus verboden terrein...

Ik heb al eerder boeken van Elle Kennedy gelezen. En deze vond ik stuk voor stuk echt heel vermakelijk en fijn om te lezen. Toen ik zag dat LoveBooks het nieuwe boek van Elle ging uitbrengen, kon ik mezelf dan ook niet tegenhouden. Ik moest dit boek toch echt wel lezen. Zo gezegd, zo gedaan, en ik ben meteen in het boek gevlogen.

Ik vond het verhaal vergelijkbaar met haar andere boeken, maar toch op zijn unieke manier toch ook weer niet. Het verhaal zit boordevol drama en liefde. Ik geraakte helemaal in de ban van RJ en kon maar niet genoeg krijgen om van zijn personage te lezen. Dit zelfde gold voor het personage voor Sloane. Ze lijkt echt een kille bitch, maar er zit meer onder haar huid dan ze op het eerste zicht laat blijken. Ze wordt zwaar achteruit geduwd door haar vader en moet altijd plaats maken voor haar kleine zusje. Ook al wordt haar kleine zusje voorgetrokken op haar, toch blijft Sloane haar op handen dragen en hemel en aarde voor haar verzetten.

Soms vond ik het best verwarrend om te lezen over andere personages buiten de hoofdpersonages. Hoewel ik hun verhalen ook best interessant vond, had ik soms moeite met het onthouden van de namen van de personages en welke rol ze speelden in het verhaal. Dit is natuurlijk iets persoonlijk, en had ik gemakkelijk kunnen oplossen door dit even neer te pennen. Maar ik was zo in de ban van het verhaal dat ik erdoor ben gevlogen.

Ik vond dit echt een gigantisch spannend en fascinerend verhaal. Hoewel het een romantische new adult is, zit er toch veel mysterie in waardoor je maar niet kan stoppen met lezen. Het is ook echt geëindigd met een gigantische cliffhanger, dus ik heb echt wel nood aan het 2e deel. Hopelijk komt er snel een vervolg op!


Over het boek:

- Auteur: Nicole Arend

- Genre: New Adult

- Thema's: Rijkelui, liefde, vriendschap , mysterie, ...

- Uitgeverij: Lovebooks

- Publicatie datum: 23/03/2023

- Omvang: 432 pagina's

- ISBN-Code; 9789021475516

- Waardering: * * * *


https://www.standaardboekhandel.be/p/misfit-9789021475516