Misverstand in de middle of nowhere - Lis Lucassen recensie

28-06-2020

'Misverstand in de middle of nowhere' van Lis Lucassen gaat over Dorothee, die de boerderij van haar opa erft in de Achterhoek. Ze is net haar baan kwijt en haar relatie is uit, dus de dertig dagen die ze er volgens de notaris van haar opa moet doorbrengen, zijn geen probleem. Totdat ze erachter komt dat er al iemand in die boerderij woont. En dat die iemand echt heel leuk en aantrekkelijk is. Terwijl zij en Wes een maand lang op elkaars lip zitten en allerlei dorpsbewoners zich met haar leven komen bemoeien, moet Dorothee ook nog een plan maken voor ná die maand. Ze begint een bakvlog waarin ze recepten van haar oma klaarmaakt, tot groot vermaak van Wes. Met dit eerste deel van een nieuwe feelgoodserie slingert Lis Lucassen niet alleen haar hoofdpersoon, maar ook de lezer naar de middle of nowhere. Een roman om van te smullen.

Ik keek er heel erg naar uit om nog eens een feelgood roman te lezen, en ben er gelijk in begonnen.

Het verhaal begint heel mysterieus met een inbraak en iemand die neergeslagen wordt. Onze aandacht wordt onmiddellijk getrokken en laat ons niet meer los tot het einde van het boek. Het boek ontspant je volledig en het neemt je mee naar een totaal andere wereld.

We beleven het verhaal door de ogen van Doortje. Het zit haar allemaal niet mee, en ze krijgt de ene tegenslag na de andere. We voelen al direct een band ontstaan met het hoofdpersonage en ze laat ons niet meer los tot op het einde van het verhaal.

Ik heb enorm genoten van het personage van Wes. Hij wordt heel mysterieus voorgesteld, waardoor men aandacht direct op hem was gericht. Het personage heeft zulke diepgang dat ik volledig was opgegaan in zijn rol. Ik vond hem fascinerend en ik wou hem steeds beter leren kennen. Iets in mij zei me toch dat ik Wes niet moest vertrouwen. Iets in mij zei me dat zijn personage best eens een 'slechterik' kon zijn .... Dit heeft mij enorm geboeid, en mijn aandacht niet meer losgelaten.

De ruimtes en scènes zijn zeer levendig beschreven. Ik vond dit zeer aangenaam, doordat ik daardoor een beter beeld bij sommige situaties kon schetsen. Dezelfde plaatsen kwamen meermaals terug in het verhaal waardoor we de ruimtes volledig voor ons konden zien.

Zeker een aanrader !!!!


  • Auteur: Lis Lucassen
  • Genre: Feel good roman
  • Thema's: verwerking, vertrouwen, vriendschap
  • Uitgeverij: Zomer en Keuning
  • Publicatie datum: 3 Juni 2020
  • Omvang: 237 pagina's
  • Waardering: * * * * *