Museumnacht - Chinouk Thijssen Recensie

29-09-2022

Een jaar geleden werd er een gruwelijke meervoudige moord gepleegd in het Instamuseum. De dader werd doodgeschoten, maar het museum bleef dicht. Op internet loven twee YouTubers nu vijftigduizend euro uit aan het groepje dat een nacht in het museum durft door te brengen. Wanneer acht vrienden de uitdaging aannemen, ontstaan er spanningen en wordt er opnieuw gemoord. Wie is de dader? Een geest uit het verleden of iemand van de groep?


Een spannende maar diepgaande thriller, waarin we elk personage leren kennen - ook de dader. Voor young adults die van de betere slasher houden.

Ik heb geen idee hoe ze het steeds doet, maar Chinouk weet mij toch steeds weer gek te krijgen met haar thrillers. 

Ik vond dit boek echt onwijs goed! Het stak zo goed in elkaar, dat ik tot op het laatste moment totaal niet doorhad wie de dader zou kunnen zijn. Ik heb heel het boek lang op het puntje van mijn stoel gezeten. Ik kon het boek echt niet meer wegleggen. Het is zooooooo verslavend. Ik kon hier echt niet genoeg van krijgen. 

Deze YA thriller is echt zo 'mindfucking' dat je deze zelfs als volwassene super graag gaat lezen. Dankzij Chinouk weet ik weer wat adrenaline is want jeetje mijn hart ging als een razende te keer door dit boek. 

Lieve Chinouk, dankjewel voor dit fantastische verhaal. Blijf alsjeblieft thrillers zoals deze schrijven want ik kan echt niet meer zonder! 


Over het boek:

Auteur: Chinouk Thijssen 

Genre: Thriller 

Thema's: Museum, klopjacht, psychologische spelletjes, ... 

Uitgeverij: Clavis uitgeverij

Publicatie datum:  1/07/2022

Omvang: 195 pagina's

ISBN-Code: 9789044846614

Waardering: * * * * *