Negentig Seconden - Vanessa Thuyns recensie

18-02-2021

Een vrouw heeft niet langer dan negentig seconden nodig om haar date te beoordelen. Na anderhalve minuut weet ze al of die persoon een blijvertje is. (Brits onderzoek, 2012)

Yara leeft voor cijfers, formules en haar succesvolle accountancybedrijf, dus wanneer ze na een grote fout wordt gedwongen een time-out te nemen, komt dat keihard aan.

In alle paniek bedenkt ze een list: in plaats van te vertrekken naar een verre vakantiebestemming rijdt ze met haar laptop en een koffer vol dossiers naar de Veluwe. Hiermee doet ze immers haar moeder een gunst en kan ze in alle rust stiekem blijven werken om haar fout te herstellen. In haar ogen is dit een absolute win-winsituatie.

Eenmaal daar zorgen veeleisende klanten, een betweterige huisgenoot, een koppige hond en een flirtgrage bruidegom voor de nodige stress en afleiding. Verliefd worden is al helemaal geen optie. Maar dan komt Yara erachter dat er toch een waarheid zit in die "negentig seconden"-formule...

NEGENTIG SECONDEN is een feelgoodroman over beseffen wat er werkelijk toe doet in het leven.

Wat een heerlijke Feelgoodroman !

Eerst en vooral de cover: Wat een pareltje! Hij ziet er gewoonweg geweldig uit! Een ware streling voor het oog als je het mij vraagt.

Verder vond ik het verhaal ook meer dan geweldig. Je wordt direct in het verhaal gesleurd vanaf het begin. Ik ken niet zoveel van boekhouden, maar ik kon perfect het hele verhaal volgen. Er werd niet veel gebruik gemaakt van vakjargon, waardoor de lezer niet onnodig gebombardeerd werd met moeilijke begrippen. Dit vond ik geweldig. Er werden wel begrippen aangehaald, maar niet overdreven, waardoor de lezer zonder problemen het hele verhaal kon volgen.

Ook is het hoofdpersonage heel naturel en down to earth. Meer en meer vrouwen zien zichzelf als carrièrevrouwen en cijferen zichzelf weg in het werk. Yara is hier het perfecte voorbeeld van. Ze wordt heel goed beschreven en haar karaktereigenschappen komen sterk naar voren in de schrijfkunst van de auteur. Dit geeft het gevoel alsof we Yara kennen/ zelf zijn in het verhaal, waardoor de afstand tussen lezer en personage alsmaar kleiner wordt.

Het verhaal kent veel ups en downs voor Yara, en het geeft naar mijn mening een heel goed beeld door voor zakenvrouwen. Niet alles loopt altijd van een leiendakje, maar door hard te werken komen ze er wel. Dit geeft het verhaal heel mooi weer.

Ik had verwacht dat ze op het einde met iemand anders zou eindigen. Omdat er vanaf het begin een mysterieuze chemie rondom hen hing. Dit was niet het geval, en dat verraste me eerlijk gezegd wel. Ik vond het zeker en vast geen slecht einde, maar ik had het anders voorspeld.

Ik vond het een enorm fijn verhaal en ik hoop in de toekomst zeker meer te mogen en kunnen lezen van deze geweldige auteur! Deze roman is heerlijk ontspannend en boordevol liefde. Ik kan hem alleen maar aanraden!

- Auteur: Vannessa Thuyns

- Genre : Feel Good Roman

- Thema's : Boekhouden, reizen, time-out

- Uitgeverij: Dutch Venture Publishing

- Publicatie datum: 15/02/2021

- Omvang: : 300 pagina's

- ISBN- Code: 9789492585653

- Prijs: € 16,95

- Waardering: * * * *