Niemand Behalve Jij - Anica Mrose Rissi recensie

05-01-2021

Wie spreekt de waarheid in deze spannende jeugdthriller van Anica Mrose Rissi? Niemand behalve jij is voor fans van Mel Wallis de Vries en Abigail Haas, en alle lezers vanaf 13 jaar die van spanning houden.

Kayla heeft totaal geen zin in zomerkamp, maar als ze op eerste dag de populaire Lainie ontmoet, verandert alles. De meiden worden onafscheidelijk en Kayla's zomer kan niet meer stuk.

Ook niet als ze Lainie steeds vaker op leugentjes betrapt. En zelfs niet als Kayla ziet hoe haar vriendin in de ban raakt van Jackson. Hun geheimen zijn veilig bij elkaar, toch? Want beste vriendinnen verraden elkaar niet, zelfs niet als er een moord wordt gepleegd...

De geheimzinnigheid zat direct goed in dit boek! Je wist dat er iets gebeurd was, maar niet wat, niet hoe, en niet door wie. Het maakte me heel nieuwsgierig waardoor ik geneigd was te blijven doorlezen.

Het verhaal is leuk geschreven aan de hand van brieven van het hoofdpersonage (Kayla) naar Lainie. Ze beschrijft vanuit haar eigen standpunt en vanuit haar eigen gevoelens. Dit vond ik fijn om te lezen omdat we zo onmiddellijk een band opbouwen met het personage. We zien de dingen ook vanuit haar standpunt, waardoor we ons beter kunnen inleven in de scènes die ze beschrijft.

Er werden ook krantenartikelen aangehaald in het verhaal, wat een objectievere kijk wierp op heel het verhaal. Ook worden er beschrijvingen en meningen weergegeven in het boek van andere kampleden. Deze vond ik minder fijn om te lezen. Ze maakten het verhaal naar mijn mening langdradiger, en ik begreep eerst niet goed wat deze kleine fragmenten in het boek deden. Bij nader inzien, worden ze gebruikt om je op verkeerde sporen te zetten naar het vinden van de dader. Maar ik persoonlijk vond ze wat overbodig.

Ik vond het jammer dat ik al van in het begin in het boek wist wie de dader zou zijn. Dat stelde me een beetje teleur. Ik had graag een spannende jeugdthriller gelezen die me op het randje van men stoel deed zitten, en die me het hoofd deed breken tijdens het zoeken naar de dader. Ik had van in het begin al een vermoede, en vond het jammer dat er niets was wat mij op het verkeerde spoor probeerde te zetten.

Het boek op zichzelf heeft een leuk verhaal, en heeft wel mijn interesse gewekt om vaker boeken in dit genre te lezen!


Boek specificaties:

- Auteur: Anica Mrose Rissi

- Genre: Jeugd thriller

- Thema's: vriendschap, vertrouwen, moord,...

- Uitgeverij: De Fontein

- Publicatie datum: 8/12/2020

- Omvang: 271 pagina's

- ISBN- Code: 9789026153686

- Prijs: € 15,99

- Waardering: * * * 


Dankjewel Uitgeverij Fontein voor dit geweldige recensie exemplaar <3