Night Thinker - Luna van Roosen recensie

10-03-2020

Het verhaal van lora gaat verder in het spannende tweede deel 'Night Thinker' . 

Lora stuit op meer en meer geheimen in het kasteel. Slaagt ze erin om ze allemaal te ontrafelen? 

Lora komt steeds meer te weten over haar droomprins Bobby. Maar is hij wel zo braaf als hij laat uitschijnen? Is hij wel zo onschuldig als ze denkt? 

Lora ontdekt dat er een vloek heerst in het kasteel waar ze verblijft. Slaagt ze erin om de vloek te verbreken? Of gaat iedereen ten onder aan de vloek? 

Na Day Dreamer gelezen te hebben kon ik niet wachten om aan Night Thinker te beginnen. Ik had hem dan ook onmiddellijk besteld. Ik moest echter nog eventjes geduld hebben tot de release van dit prachtige boek. Maar mijn geduld werd beloond. 

Mijn hoofd zat vol met vragen aan het einde van het eerste boek. Ik ben dan ook heel blij dat alle vragen beantwoord werden door het tweede deel. Ik zat voor een groot deel wel bij het goede eind met mijn eigen theorieën bij het verhaal. Maar voor een deel toch ook weer niet. Dat vond ik super fijn want zo bleef ik toch nog verrast! 

Het boek is heel mooi geschreven in de schrijfstijl die we al kende van bij Day Dreamer. Luna heeft een fantastische manier om dingen te verwoorden waardoor je steeds weer dieper in het boek gesleurd wordt. Het verhaal had me van in het begin mee en heeft me niet meer losgelaten tot het einde. Ook in 'Night Thinker' werden we weer getrakteerd op de mooie tekeningen die het verhaal illustreerde. Ik vond ze prachtig en een zekere meerwaarde voor het boek! 

Ik zat van boek 1 met de vraag hoe het allemaal zou aflopen. Was het slechts een droom of was het meer? Ik was best wel bang voor het einde omdat ik zoals de meeste wel geniet van een mooi en gelukkig einde. Het einde heeft me heel erg verrast, en ik vond het zelfs beter dan het einde dat ik in mijn hoofd op voorhand had gevormd. 

Ik heb de boekpresentatie kunnen bijwonen voor dit prachtige verhaal en heb er enorm van genoten! Het was heel fijn om je in het echt te mogen ontmoeten Luna! Ik kijk er zeker naar uit om je volgende boeken te lezen! Proficiat met de release van deze pareltjes! 

  • Auteur : Luna Van Roosen 
  • Genre: Young Adult
  • Thema's: Vriendschap, liefde, vertrouwen, sprookjes,...
  • Uitgeverij: Hamley Books 
  • Publicatie datum: Februari 2020
  • Omvang: 300 Pagina's 
  • Waardering: * * * *