Onder De Sterren Van Montpellier - Marina Folkers recensie

17-09-2020

Cleo wil het liefst ver weg van de roddels die haar achtervolgen. De kans om een paar maanden naar Zuid-Frankrijk te gaan, grijpt ze dan ook met twee handen aan. Ondanks haar verlangen om onzichtbaar te blijven, is een ontmoeting met de aantrekkelijke Luc onvermijdelijk: deze Fransman woont pal naast het huis waar Cleo verblijft. Ze voelt zich op haar gemak bij hem en geeft zich steeds meer bloot. Maar is haar vertrouwen in hem wel terecht?

Luc, die eigenlijk niet zit te wachten op gezelschap, schiet Cleo in nood steeds te hulp. Hiermee slaat hij een weg in die hem voor belangrijke keuzes stelt. Wat moet hij wanneer hij beseft dat hij bij Cleo geen kans zal maken als ze erachter komt wie hij daadwerkelijk is? 'Onder de sterren van Montpellier' van Marina Folkers is een heerlijke feelgoodroman van Nederlandse bodem.

Dit pareltje stond al geruime tijd op mijn verlanglijstje. De titel was voor mij meteen liefde op het eerste gezicht. Ik hou enorm van Frankrijk en dan vooral het zuiden. De Provence heeft mijn hartje gestolen van kleins af aan, en het zal altijd een speciaal plaatsje in mijn hart hebben. Ik kon dan ook dit pareltje niet langer laten liggen. Ik ben er meteen in begonnen toen het was aangekomen en ik heb er enorm van genoten.

Het verhaal heeft mij volledig meegenomen naar de Provence. Het leek alsof ik een beetje op reis was. De schrijfster heeft de plaatsen mooi beschreven, waardoor ik het gevoel kreeg alsof ik er ook daadwerkelijk was. De plaatsen die ze aanhaalden in haar boek, ken ik ook grotendeels waardoor het voor mij heel gemakkelijk was om de scènes voor te stellen op die plaatsen.

We zien het verhaal vanuit twee verschillende standpunten: Dat van Cleo en dat van Luc. We zien hoe zij zichzelf en ook elkaar zien. Dit geeft een ruimer beeld naar het verhaal toe. Dit geeft het boek extra dimensie en brengt hun verhaal naar een hoger level.

Cleo is een personage dat perfect onze buurvrouw zou kunnen zijn waardoor we haar heel levendig kunnen voorstellen. Luc is daarentegen meer mysterieuzer, waardoor we geneigd worden om verder te lezen om meer over hem te weten te komen. Dit maakt van een boek een echte page-turner die je niet meer kan wegleggen.

Lang verhaal kort: Ik vond dit boek gewoonweg prachtig! De plaatsen werden goed beschreven, de personages waren heel aangenaam, ook de schrijfstijl is heel fijn en leest vlot weg. Ik heb enorm genoten van dit boek en ik kijk er naar uit om meer verhalen van de schrijfster te lezen.

Boek specificaties:

- Auteur: Marina Folkers

- Genre : New adult

- Thema's : Liefde, vertrouwen, vriendschap,...

- Uitgeverij: Zomer & Keuning

- Publicatie datum: 6/12/2018

- Omvang: 272 Pagina's

- ISBN- Code: 9789401913638

- Prijs: € 12,50 (e-book: € 7,99)

- Waardering: * * * *