Onderbuik - Tine Bergen recensie

27-12-2019

Ik staarde hem na, mijn handen rond het tafelblad geklemd. Ik wist niet dat ik zo kon haten. Ik klampte me vast aan dat gevoel. Staarde naar de wonde aan de binnenkant van mijn arm. Dit keer, eindelijk, zouden de zaken niet gaan zoals hij dat wilde. Dit keer zou ik beslissen wat er in mijn leven gebeurde. 

We hadden hier niet moeten zitten. Ik had dit kunnen voorkomen. Ik had anders en beter moeten kiezen. Maar toen ik eerdere keuzes maakte, had ik geen idee dat het tot dit zou leiden, tot deze keuze. Zal ik ooit stoppen met me alleen al daarover schuldig te voelen? Ik had beter moeten luisteren.

 Niet alleen naar wat er gezegd werd, maar vooral naar wat verzwegen werd. En nu zit ik hier en zwijg uit alle macht, in de hoop dat jij het dan misschien verstaat.  


Ik kwam dit exemplaar tegen op een boekenoutlet en ik kon het niet laten liggen. Na 'verwachtingen' van Tine Bergen gelezen te hebben, stond ik te popelen om aan 'onderbuik' te beginnen. 

Ik vond het een geweldige layout! Het begint direct met een opsporingsbericht dat je meteen in het boek trekt. Het verhaal zit vol spanning en eigenaardige wendingen. Ik dacht vaak de antwoorden te weten op dingen die zich voordeden. Maar telkens weer zat ik bij het verkeerde eind. Dit maakte het boek daarom zo spannend! Wat je ook denkt, Tine slaagt erin om je steeds op een dwaalspoor te zetten! 

Ook vond ik de opbouw zeer interessant. In het begin is dit wat vreemd, want je weet niet direct wie er aan het woord is door de verschillende verhaallijnen. Maar als je gewoon doorleest merk je dat dit nog een extra element is om de spanning op te drijven. 

Een zekere aanrader voor alle Young Adult thriller fans!


  • Auteur: Tine Bergen
  • Soort boek: Young adult
  • Thema's: geweld, spoorloos, jongeren
  • Uitgeverij: Bakermat
  • Verschenen: novermber 2017
  • Omvang: 232 pagina's
  • Waardering ***