P.S. Kom naar Italië - Nicky Pellegrino recensie

22-08-2023

Wanneer de Nieuw-Zeelandse Belle haar gelukkige leven uit elkaar ziet vallen, vindt ze dankzij een onlinepraatgroep begrip en steun bij de Italiaanse Enrico. Hun vriendschap wordt een belangrijk onderdeel van haar leven. Dus als Enrico haar een bericht stuurt en afsluit met 'P.S. Kom naar Italië!', besluit ze dat een nieuw avontuur misschien nét is wat ze nodig heeft.

Aangekomen bij Enrico's palazzo in het prachtige Puglia, is het duidelijk dat hun levens totaal verschillend zijn. Maar ondanks zijn rijkdom en zijn chaotische maar hechte familie, begint ze te beseffen dat Enrico haar misschien net zo hard nodig heeft als zij hem…

Dit boek trok me aan vanwege de titel. Ik weet niet precies waarom, maar ik kreeg feelgood en vakantie vibes als ik naar de titel keek. 

Het begin trok meteen mijn aandacht. Het verhaal is super goed geschreven en het leest lekker vlot weg. Ik kon zat eventjes op een totaal andere planeet als ik aan het lezen was. Het boek grijpt je ook even echt naar de keel en zet je ook even met  je voeten op de grond. Het laat zien dat veel dingen ook vaak een keerzijde aan de medaille hebben. Ik moet eerlijk toegeven dat ik toch licht geëmotioneerd was aan het begin van het boek. Het boek had me in zijn greep en ik kon even aan niets anders meer denken. 

Naar het midden toe minderde dit gevoel voor mij een beetje. Mijn enthousiasme was licht afgenomen. Dit omdat het verhaal een andere wending had genomen (wat op zich geen probleem is) maar het voelde wat langdradiger aan dan het begin. Ik had geen moeite om me door het boek heen te komen, maar mijn enthousiasme lag gewoon een beetje lager tegen het einde.

Ik vond het verhaal wel heel fijn om te lezen en kan deze toch wel zeker aanraden! 


Over het boek: 

- Auteur: Nicky Pellegrino 

- Genre: Roman/ Feelgood

- Thema's: Dementie, nieuwe start, liefde, Italië

- Uitgeverij: De Fontein

- Publicatie datum: 13/06/2023

- Omvang: 318 pagina's

- ISBN-Code: 9789026166990

- Waardering: * * *