Paniek - Sandra J. Paul recensie

16-09-2021

Willem: De eerste knallen lijken op voetzoekers, tot het schreeuwen begint. Verborgen in een schuilplaats met vijf anderen luistert Willem wanhopig naar de kreten om hulp. Ze zitten in the middle of nowhere, niemand komt hen helpen. Hoelang zal het duren voor de schutters hun schuilplaats ontdekken?

Jake: Jake staart verward naar de feestelijk uitgedoste gasten die in paniek de trap oprennen, en te laat beseffen dat er geen uitweg voor hen is. Schoten weergalmen door het gebouw, hij ziet de schutters op zich afkomen. Hij beseft dat enkel de dood op hem wacht als hij niet meteen reageert.

Willem en Jake nemen een drastisch besluit. Wachten op de dood is geen optie. Paniek ook niet.
Twee aparte verhalen over hetzelfde drama worden verweven in een uniek boek. 

Hoe doet ze het toch? De ene thriller na de andere vloeit uit haar handen alsof het niets is. Dit is alweer een prachtig staaltje schrijfkunsten! 

Ik zat meteen in het boek. Vanaf bladzijde één tot de allerlaatste was ik geboeid en gefascineerd. Sandra heeft een heel gedetailleerde manier van schrijven waardoor alles heel erg echt lijkt. Je kan de angst van de personages bijna zelf voelen. Je voelt je verbonden met de personages. Je voelt je als het ware deel van het verhaal. 

Ik vond het ook interessant om het verhaal te ervaren door de  verschillende standpunten. Zo zie je maar hoe kleine ideeën en handelingen kunnen leiden tot iets groots en drastisch. Elke handeling heeft gevolgen, hoe klein of groot deze ook kunnen zijn. Dit hebben beide personages ondervonden in het verhaal. Een klein geheimpje om iemand te beschermen kan leiden tot een groot drama. En één klein zinnetje kan leiden tot een massamoord. 

Het verhaal is geschreven vanuit de standpunten van de hoofdpersonages. We denken en zien wat zijzelf denken en zien. Dit geeft een nauwe band met de personages, waardoor we hun standpunten ook beter begrijpen. Ik vond het verhaal van Willem het meest interessante. Dit duurde ook langer, en dit was naar mijn mening ook spannender. Dit komt omdat we in het eerste deel nog geen weet hebben van wie de daders zijn en wat hun motieven zijn. Deze speurtocht zorgt voor extra sensatie en spanning waardoor dit boek verandert in een echte page-turner. 


Boek Specificaties: 

  • Auteur: Sandra J. Paul
  • Genre : Thriller
  • Thema's: Massamoord , elite, ...
  • Uitgeverij: Hamley Books
  • Publicatie datum: 23/08/2021
  • Omvang: 216 pagina's
  • ISBN- Code: 9789463967662
  • Prijs: € 20,99
  • Waardering: * * * *