People we meet on vacation - Emily Henry Recensie

17-08-2023

Poppy en Alex. Alex en Poppy. Ze hebben niets gemeen. Zij is impulsief. Hij is bedachtzaam. Zij heeft een onverzadigbare reislust. Hij blijft liever thuis met een boek. En toch zijn ze de allerbeste vrienden. Het grootste deel van het jaar wonen ze ver uit elkaar - zij in New York en hij in hun geboortedorpje - maar elke zomer gaan ze samen op vakantie. Tot het één zomer helemaal misloopt en ze elkaar niet meer spreken...
Nu zit Poppy in een sleur. Als iemand vraagt wanneer ze voor het laatst echt gelukkig was, antwoordt ze zonder twijfel dat het die noodlottige, laatste zomer met Alex was. En dus besluit ze haar beste vriend te overtuigen om nog één keer samen op vakantie te gaan en alles bij te leggen. Wat zou er mis kunnen gaan?

Op vakantie gaan zonder boek, dat kan ik niet. En het leek me leuk om op vakantie te gaan met een boek waarvan het 'vakantie' in de titel heeft. Ik keek ook al enige tijd enorm naar dit boek uit. Vol hoge verwachtingen ben ik eraan begonnen.  

Ik moet zeggen dat dit boek mijn hoge verwachtingen zelfs nog heeft overtroffen. Ik heb er onwijs hard van genoten. Het was het perfecte feelgood boek om te lezen en heerlijk bij weg te dromen.

De verschillende verhaallijnen vond ik heel fijn om te lezen. Zo blijf je nieuwsgierig naar wat er nu eigenlijk gebeurd is in kroatië. Dit had enorm mijn interesse gewekt, waardoor ik echt als een sneltrein door het boek ben gevlogen. Ik vond het absoluut geweldig. Net het boek dat ik nodig had om mij uit men reading slump te halen! 


Over het boek: 

- Auteur: Emily Henry

- Genre: Roman, feelgood

- Thema's: Bestfriends to lovers, reizen, ... 

- Uitgeverij: The House of books 

- Omvang: 367

- Publicatie datum: 6/06/2023

- ISBN-Code: 9789044366396

- Waardering: * * * * *