Perongelukkig - Silke Jansen recensie

06-05-2021

Over het worstelen met de wereld. Om op een bepaald moment in het leven perongeluk gelukkig te zijn. Om jezelf en anderen in vraag te stellen en te durven dromen, vooral te doen. Om in een maatschappij van kiezen en druk, de touwtjes in handen te nemen. Zonder al te veel moeite ook. Tien stappen om het leven uit te dagen en te focussen op energie en geluk. Een self-guide in relaties, tijd, lichaam, seks en doelen. "Een sprankelend werk. Vlot, humoristisch en persoonlijk". - Dr. Myriam Le Fevere de Ten Hove Perongelukkig gelukkig zijn is een praktijkgids met oefeningen om terug het geluk in je leven te vinden. In het boek spreekt Silke je deels aan in haar eigen spreektaal. In het begin kan dit vreemd overkomen, en de taalpuriteinen zullen geschokt zijn, maar gaandeweg lijkt het alsof een goede vriendin jou persoonlijk aanspreekt, haar armen om jouw schouders legt en je bijstaat waar je het moeilijk hebt. Het is een intense ervaring en geen onderwerp is taboe. Silke is geboren in 1992. Een decemberkind. Professioneel hulpverlener, seksuologe en docent. Vooral ook gepassioneerd door het leven, communicatie, de wereld. Én schrijven. Op zoek naar grenzen en uitdagingen. En klaar om dit een eerste keer met de wereld te delen!

Ik zag de prachtige brochure voorbijkomen van storyland, en ik kon een paar pareltjes niet aan mij voorbijl laten gaan. Ik heb gekozen voor 'Perongelukkig' omdat het een gids zou zijn voor gelukkig te zijn. Iedereen staat wel eens stil bij zichzelf om na te denken wat hem/haar nu echt gelukkig maakt. Ik doe dat soms ook, en daarbij dacht ik dat het wel leuk en interessant was om deze geweldige gids erbij te nemen.

De gids geeft aan het begin een heel fijne uitleg over wat geluk is en wat het voor iemand kan inhouden. Het laat je stilstaan bij je eigen geluk en wat dit dan ook voor jou mag betekenen.

Het boek geeft je 10 duidelijke stappen en oefeningen op weg naar je eigen geluk. Deze fijne oefeningen zijn heel duidelijk uitgelegd en geven je een heel goede hulp om stil te staan bij de kleine dingen in het leven die je gelukkig maken.

Een handige en geweldige tool om even stil te staan bij je leven!

Boek specificaties:

- Auteur: Silke Jansen

- Genre : Non-fictie, Self-guide

- Thema's: Self-guide, geluk, relaties, ...

- Uitgeverij: StoryLand

- Publicatie datum: 1/12/2020

- Omvang: 114 bladzijden

- ISBN- Code: 9781913980016

- Prijs: € 19,98

- Waardering: * * * *


Dankjewel storyLand voor dit fijne recensie-exemplaar <3