Rijk Van Vlees en Vuur - Jennifer L. Armentrout Recensie

23-08-2022

Alles wat Poppy ooit voor waar heeft aangenomen, blijkt een leugen - zelfs de man van wie ze hield. Er is een oorlog op komst en Poppy zit er middenin. De koning wil haar gebruiken om een boodschap over te brengen, de afvalligen willen haar dood, de wulven worden onvoorspelbaarder en haar krachten nemen alleen maar toe, waardoor de Atlantiërs bang voor haar worden. Er staat meer op het spel dan ooit tevoren...


'Rijk van vlees en vuur' van Jennifer L. Armentrout is het tweede deel van de prijswinnende Blood & Ash-serie, vol actie, romance en world-building. Dit tweede deel is het directe vervolg op 'Uit bloed en as'.

Ik was meteen verkocht aan het eerste boek uit de 'Uit bloed en as serie'. Ik was dan ook laaiend enthousiast dat het tweede deel ook ging uitkomen bij uitgeverij Zomer en Keuning. 

Het verhaal was naar mijn mening anders tegenover het eerste boek. Maar ook wel verassend meeslepend. Ik wist niet goed wat ik kon verwachten van het tweede boek nadat ik het eerste had uitgelezen. Ik was daarom wel aangenaam verrast met deze wending in het verhaal. Het is een rollercoaster van begin tot einde. Voor Poppy is het een zoektocht naar zichzelf en naar haar verleden. Dit vond ik heel interessant om te lezen omdat ik wil weten wat haar nu net zo speciaal maakt. Volgens mij gaan we nog heel veel over haar te weten komen. 

Het personage van Poppy vond ik heel aangenaam om te lezen. Ze is heel inspirerend en laat zich niet zo gauw doen. Het personage van Casteel vond ik dubieus, omdat ik met momenten niet wist of hij het nu echt goed voorhad met Poppy of niet. 

De spanning tussen Casteel en Poppy vond ik wel heel goed beschreven. Deze was heel voelbaar, waardoor ik als het ware echt verslaafd raakte aan het boek. De spanning is zeker te snijden met momenten waardoor je op het randje van je stoel gaat zitten, en snel verder leest naar de volgende pagina. 

Lang verhaal kort: Boek 2 was ook weer geweldig! Ik wil boek 3 lezen!!!!! 


Over het boek:

- Auteur: Jennifer L. Armentrout

Genre: Fantasy

Thema's: Liefde, oorlog, strategie, ...

Uitgeverij: Zomer en Keuning

Publicatie Datum: 22/03/2022

Omvang; 640 pagina's

Serie: Uit bloed en as - deel 2

ISBN- Code: 9789020543995

Prijs: € 25,00

Waardering: * * * *


https://www.standaardboekhandel.be/p/rijk-van-vlees-en-vuur-9789020543995


Dankjewel Zomer en Keuning voor dit fijne recensie-exemplaar <3