Riverdale: De roadtrip -Micoll Ostow

03-12-2019

Archie wordt aangeklaagd voor moord en alles wijst erop dat hij schuldig bevonden zal worden. Maar betty, Veronica en Jughead weten dat Hiram Lodge Archie de schuld in de schoenen probeert te schuiven. Om Archies onschuld te bewijzen besluiten ze met z'n vieren terug te gaan naar de plaats waar de moord is gepleegd; ze gaan terug naar Shadow Lake

Al snel blijkt Riverdale hen overal te achtervolgen, ook als ze het stadje verlaten. Diep in de bossen bij Shadow Lake zijn ze absoluut niet veilig. Zal het hen lukken om bewijs te verzamelen waarmee Archies naam gezuiverd kan worden? En, belangrijker nog, zullen ze alle vier heelhuids terugkeren naar Riverdale?

In dit verhaal lees je wat je favoriete Riverdale-personages deden tussen seizoen 2 en seizoen 3 van de spannende Netflix- serie

Als Riverdale fan moest ik natuurlijk ook een boek ervan lezen. En ik heb er zeker en vast geen spijt van! Het is een heel ander gegeven om van je favoriete serie ineens een boek te lezen. Maar ik heb er heel erg van genoten! Ik begrijp sommige personages nu veel beter doordat ze meer diepgang hebben gekregen door het boek. 

Het boek leest ook echt mega vlot! Het wordt afgewisseld met flashbacks, sms-berichtjes, dagboekfragmenten en gewoon de verhaallijn. De verhaallijn wordt telkens door een ander personage vertelt. Ik  vind het persoonlijk niet altijd fijn wanneer de verteller in het boek veranderd. Of wanneer er vaak word verwisseld tussen de vertelperspectieven. Maar ik heb ondervonden dat dit boek een uitzondering is daarin. Doordat ik de personages ook al kende van de serie op Netflix leek het me helemaal niet te storen dat de verteller telkens veranderde. Ik vond het zelfs leuk! Zo heb ik meer inzicht gekregen in de personages van de serie. Zo kan ik bepaalde personages ook beter plaatsen of beter begrijpen. Het einde is mega spannend! Ik kon het boek gewoon niet wegleggen. Ik ben al lezend over de wandelpaden gegaan. Ik moest antwoorden hebben en ik moest weten hoe het zou aflopen. De spanning wordt heel erg sterk opgedreven in de laatste scènes. Ik was volledig geabsorbeerd door het boek. 

Het is een leuk tussenstuk om te lezen tussen de 2 seizoenen. De vertaling is ook super goed gedaan. De Engelse termen zoals bv. Shadow Lake, zijn niet vertaald en hebben hun originele naam mogen behouden. Ik hou ervan als ze de essentie van de benamingen behouden, en dat het niet Schaduwmeer geworden is. Dit was voor mij een absolute meerwaarde! 

Ik heb zo erg van het boek genoten dat ik ook meteen boek 1 heb gekocht. En ik kijk er zeker naar uit om dit in de nabije toekomst zeker te lezen. Korte samenvatting: dit boek is een musthave voor alle Riverdale fans!!! Een hele dikke aanrader als je het mij vraag. #bughead for life. 


  • Auteur: Micol Ostow
  • Soort Boek: Young Adult
  • Thema's: detective, moord oplossen, relaties, vriendschap, vertrouwen
  • Uitgeverij: Moon Young Adult
  • Verschenen: augustus 2019
  • Omvang: 283 pagina's
  • Waardering: ****