Romeo en Julia - Tiny Fisscher recensie

01-05-2020

"Zou een roos minder zoet geuren als ze een andere naam zou dragen? Zelfs als je geen Romeo meer zou heten, zou je nog steeds dezelfde verrukkelijke man zijn."

Het verhaal over 2 geliefden in Verona die door de strijd tussen hun ouders niet bij elkaar mogen zijn.

Het wereldberoemde verhaal over Romeo & Julia, verteld door Tiny Fisscher in helder en begrijpelijk proza.

Wat een prachtig verhaal. Ik heb hier zo van genoten! Ik vind het heel fijn om klassieke verhalen te lezen en ik kon dan ook niet wachten om in Romeo en Julia te beginnen. Ik vind het een prachtig boek en de omslag is zo mooi! De donkerblauwe kaft met gouden belettering is een ware streling voor het oog.

Doorheen het boek komen ook illustraties aan bod. Deze horen steeds bij het deel van het verhaal. Ze zijn zo prachtig! Ik bleef lang naar de tekeningen staren. Ze zijn zo gedetailleerd en ze ondersteunen op prachtige wijze het verhaal.

Mijn voorliefde voor het verhaal van Romeo en Julia is heel erg groot. Ik vond het dan ook geweldig om dit opnieuw te kunnen beleven met dit boek. De personages zijn goed beschreven en aan de hand van wat ze zeggen en de manier waarop weet je ook wie er aan het woord is zonder de naam van het personage te lezen. Dit vind ik zeer indrukwekkend! Ik heb er enorm van genoten om opnieuw kennis te maken met de personages. Ook de dichtende kunst als ze spreken in het verhaal vond ik mooi en fascinerend en ik vond het geweldig dat ze dit hebben geïntegreerd in het boek. Het is een oud verhaal met een licht nieuwe 'touch' die niet opvallend aanwezig is. Je hebt bijna niet door dat het zich in een andere tijd afspeelt. Je kan het alleen merken als de kledij wordt besproken. Zo zie je dat een 'klassiek' verhaal tijdloos is!

Ik geef het boek een welverdiende 4/5. Ik kan niet wachten om de rest van de boeken in de serie te lezen van Blossom Books! Een dikke aanrader als je graag 'klassieke' verhalen wilt lezen. Deze nieuwe uitgaven zetten de 'oude klassiekers' op een mooie manier terug in de kijker! Ik vind het een super goed idee!


  • Auteur: William Shakespeare naverteld door Tiny Fisscher.
  • Genre: Klassiek verhaal
  • Thema's: Liefde, haat
  • Uitgeverij: Blossom Books
  • Publicatie datum: Oktober 2018
  • Omvang: 166 pagina's
  • Waardering: * * * *