Rood, Wit & Koningsblauw - Casey McQuiston recensie

04-08-2020

Alex Claremont- Diaz is een Amerikaanse royal: zijn moeder is president van de Verenigde Staten en hij is jong, charismatisch en intelligent. Er is maar één probleempje: Alex ligt in de clinch met een echte prins, Henry, aan de andere kant van de grote plas. Niet bepaald goed voor de internationale betrekkingen, dus wordt er een plan bedacht voor damagecontrol. Wat begint al een nepvriendschap wordt al snel dieper, en gevaarlijker, dan Alex en Henry ooit konden vermoeden. Henry is verrassend leuk en toegankelijk, en Alex valt hoe langer hoe harder voor hem. Laar dat was nou óók weer niet de bedoeling. Als hun relatie uitkomt, kan dat de campagne voor de presidentiële herverkiezing in de wielen rijden en de relatie tussen de twee naties op zijn kop zetten. 

Na veel goeds te hebben gehoord over het boek 'Red, White and royal blue' kon ik niet wachten om de vertaling te lezen. Ik ben er gelijk in begonnen toen ik hem ontving.

Wow, wow wow! Dit verhaal was echt geweldig! Ik was volledig meegesleurd in de wereld van de royals. We worden geïntroduceerd in de belangrijke wereld van de Amerikaanse royals en krijgen een brede kijk over het leven achter de deuren van 'The White House'. We volgen het verhaal vanuit het standpunt van Alex. We maken kennis met zijn zus en zijn leven als de First Son. Alex is een statussymbool en staat altijd in de schijnwerpers. Dit gaf de jongen een zekere 'air' rond hem, maar niet op een vervelende of verwende manier. Wel op een charmante manier waardoor we wel voor hem vallen als een blok.

Ik had verwacht dat het boek de standpunten van beide mannen zou vertellen, maar we volgen alleen die van Alex. Dit stelde nochtans niet teleur! We kregen zo een beter inzicht in het personage van Alex en hoe hij zich openstelt naar Henry toe. Alex begint zich beetje bij beetje te vinden in de wereld en de maatschappij. Hij merkt dat hij zichzelf niet zo goed kent als hij had gedacht. Ik vond het heel mooi en interessant om deze kant van Alex te lezen. We zien Alex evolueren en openbloeien als persoon.

Ik had op voorhand wel een beetje schrik voor de politieke aspecten in het boek. Dit komt inderdaad wel aanbod, maar het is niet overheersend. Dit zorgt ervoor dat het verhaal nog steeds vlot leest en dat het niet langdradig wordt met politieke standpunten. Het houdt de standpunten luchtig zodat we hiermee wel kennismaken, maar waardoor deze niet het verhaal gaan dragen maar slechts een detail zijn op de achtergrond. Zo blijft de focus op het schattige liefdesleven tussen Henry en Alex.

Ik heb enorm genoten van het boek! Ik vond het verhaal fantastisch en intrigerend. Ik wil heel graag meer van deze schrijfster lezen! Een zekere aanrader als je het mij vraagt.

  • Auteur: Casey McQuiston
  • Genre: Young Adult - Romance
  • Thema's : Koninkrijk, politiek, liefde LGBTQ
  • Uitgeverij: Zomer en Keuning
  • Publicatie datum: 14/07/2020
  • Omvang: 415 pagina's
  • ISBN : 9789020538212
  • Prijs: €15.99 (E-book: €9.99)
  • Waardering: * * * *