Sarcastisch woordenboek - James Napoli recensie

25-02-2020

"Lang en geduldig heb je gewacht op een woordenboek als dit. En nu is het er!  Niet dat het je iets kan schelen ..."

James Napoli biedt je met zijn Sarcastisch Woordenboek een provocerend A-Z om wie dan ook op zijn plaats te zetten, waar en wanneer dat maar nodig is. Dit boek is een omvangrijk Lexicon van sarcastische definities van alfabetisch gerangschikte personen, zaken en verschijnselen op welk gebied dan ook - Van aandelen tot zwembad. Aanbevolen voor iedereen die een sarcastische kijk op het leven heeft- of dat wil krijgen. 


Ik was al een tijdje aan het wachten tot dit geweldige exemplaar in mijn brievenbus zou verschijnen. Ik vond het een mooie aanwinst om mijn reeds brede sarcastische blik op de wereld nog ruimer te maken met dit woordenboek. De laatste tijd spreekt vrijwel iedereen soms met enige vorm van sarcasme. Aan alle sarcastische mensen op de wereld, of degenen die dit willen worden: Het is een zalige aanvulling van je eigen vocabulaire. 

Het boek is alfabetisch geordend, De letters worden steeds aangekondigd met een hoofdblad. Ook worden ze steeds in de bovenhoeken nog eens aangegeven. Het is heel gemakkelijk om bepaalde woorden in op te zoeken. 

Het is vlot geschreven en de schrijver heeft een fijne sarcastische kijk op de wereld. Sommige termen worden ondersteund door een illustratie. De illustraties zijn goed getekend, en naar mijn mening een echte meerwaarde aan het boek. 

Soms stonden er enkele woorden of personen in die ikzelf niet kende. Deze ben ik gaan opzoeken zodat ik ook deze begreep. Ik vond dit wel een leuk pluspuntje want zo heb ik ook weer dingen bijgeleerd. Ik had stiekem ook gehoopt dat er specifieke situaties zouden beschreven worden waarin je deze woorden kon gebruiken. Dit is jammer genoeg niet het geval,  het is dan ook een woordenboek en geen handleiding. 

Ik vind het een leuk boek om tussendoor af en toe eens in te bladeren! Een zekere meerwaarde voor alle sarcastisch gezinde personen die hier rondlopen. 

  • Auteur: James Napoli
  • Genre: Woordenboek,informatief
  • Thema's: Divers 
  • Uitgeverij: L& M Books
  • Publicatie datum: Februari 2020
  • Omvang: 367 pagina's
  • Waardering: ****


Dankjewel L&M Books voor dit fijne recensie exemplaar !