Schaduw - Lucinda Riley recensie

02-05-2023

In Schaduw, het derde deel in de Zeven zussen-serie van Lucinda Riley, staat Star D'Aplièse op een keerpunt in haar leven. Na de dood van haar vader heeft ook zij, net als haar zussen, de opdracht gekregen om op zoek te gaan naar haar afkomst. Er is alleen één ding dat haar tegenhoudt: haar zusje CeCe, met wie ze alles deelt. Als ze uiteindelijk met lichte tegenzin naar Londen vertrekt, gaat een nieuwe wereld voor haar open.

Star ontdekt het bestaan Flore MacNichol, een onafhankelijke, geëmancipeerde vrouw die honderd jaar geleden leefde en die na haar jeugd op het Engelse platteland naar het bruisende Londen vertrok. Ze maakte daar kennis met nieuwe idealen en tradities en vond de ruimte om haar identiteit te ontplooien. Zal Star in Londen eenzelfde transformatie doormaken en eindelijk uit de schaduw van haar zusje kunnen stappen?

Ik probeer heel de serie uit te lezen voor de verschijning van 'Atlas' in mei. Ik vrees dat ik deze deadline niet ga halen op tijd. Maar daardoor heb ik wel mijn liefde voor deze serie hervonden.

Ik keek enorm uit naar het verhaal van de introverte Star. Het verhaal startte met het herkenbare begin dat we reeds kennen van de andere zussen, maar dan vanuit het standpunt van Star. Dit maakte dat het herkenbaar was en zat het gevoel voor het verhaal onmiddellijk goed. Dit gevoel zwakte wat af naarmate het verhaal vorderde. Ik vond het met momenten een beetje langdradig overkomen. In vergelijking met de eerste twee boeken vind ik dit tot nu toe het minst van de drie. En was ik ervan overtuigd dat dit een 3-sterren verhaal zou worden.

Naarmate we naar het einde toegingen veranderde dit gevoel opnieuw voor mij. De moeder-dochter situatie van Star en haar moeder raakte een zeer gevoelige snaar bij mij. Ik was deze passages aan het lezen met tranen in mijn ogen en een zware brok in mijn keel. Daardoor vind ik dat het boek zijn 4 sterretjes heeft verdiend. Als een boek me zo kan emotioneren, dan verdient het meer dan 3 sterren. 


Over het boek: 

- Auteur: Lucinda Riley 

- Genre: Roman 

- Thema's: Rouw, vriendschap, liefde, verleden, ...

- Uitgeverij: Xander Uitgevers B.V. 

- Publicatie datum: 23/04/2018

- Omvang: 576 bladzijden

- Serie: De Zeven zussen deel 3

- ISBN-Code: 9789401608718

- Waardering: * * * * 


https://www.standaardboekhandel.be/p/schaduw-9789401608718