See you on venus - Victoria Vinuesa recensie

23-11-2023

Een ontroerende roadtrip - binnenkort verfilmd!

Mia heeft een hartaandoening, maar bang om dood te gaan is ze niet. Waar ze wel bang voor is: het opsporen van haar biologische moeder in Spanje. Toch wil ze voor haar volgende operatie de vrouw ontmoeten die afstand van haar heeft gedaan.

Kyle was altijd een feestbeest – tot zijn beste vriend omkwam bij een auto-ongeluk. Zijn leven wordt nu beheerst door schuldgevoel, en daar wil Kyle wanhopig graag aan ontsnappen.
Als Mia en Kyle elkaar ontmoeten, besluiten ze samen naar Spanje te reizen. Zij om antwoorden op haar vragen te vinden, hij voor berusting en zelfacceptatie. Heeft het lot hen bij elkaar gebracht om hun beeld van liefde en de dood voor altijd te veranderen?


See you on Venus is een ontroerende en aangrijpende Young Adult, voor de fans van Vijf stappen van jou en de boeken van John Green.

Dit boek was voor mij een emotionele rollercoaster. Ik heb dit boek in een ruk uitgelezen. Het raakte mij zo diep dat ik er met momenten echt de tranen van in mijn ogen had staan. 

Wat het voor mij zo ontroerend maakte, was dat ik de gevoelens van Mia heel goed kon begrijpen. Ik kon me perfect inbeelden hoe het er in haar hoofd aan toe ging. Haar gevoelens om op te groeien zonder moeder hebben een duidelijk spoor achtergelaten in haar leven. Dit vond ik onwijs goed en gedetailleerd weergegeven. De auteur weet echt waarover ze het heeft. Ze heeft uit eigen ervaring geschreven of echt heel goed haar research gedaan. Echt een pluim voor dit zo werkelijk en correct weer te geven wat de gevoelens kunnen zijn bij iemand die opgroeit zonder moeder. 

Dit verhaal raakte mij onwijs hard. Ik vind dat dit boek misschien wel verplichte literatuur zou moeten worden in de middelbare scholen! Het laat zien dat iedereen het waard is om van te houden en dat iedereen wel iemand heeft die van hem of haar houdt. Het laat ook zien dat er meer is in het leven en we altijd moeten opstaan bij een tegenslag. 

Ik vond dit boek echt geweldig en vind het zeker een must-read voor alle jongeren! 


Over het boek : 

- Auteur : Victoria Vinuesa

- Genre: Young Adult 

- Thema's: Verlatingsangst, suïcidale gedachten, liefde, vriendschap, ... 

- Uitgeverij: Unieboek; Het spectrum

- Omvang: 303 pagina's 

- Publicatie datum: 31/08/2023

- ISBN- Code: 9789000390359

- Waardering: * * * * *