Someone new - Laura Kneidl recensie

21-12-2023

'Someone new' van Laura Kneidl is het aangrijpende eerste deel van de Someone-serie en vertelt het indrukwekkende liefdesverhaal van Micah en Julian.


Wanneer Micah haar nieuwe buurman ontmoet, kan ze het niet geloven: het is Julian! Hij verloor een paar weken geleden zijn baan vanwege haar. Julian geeft haar niet de kans om haar excuses aan te bieden. Micah wil hem graag beter leren kennen, maar Julian houdt haar op afstand omdat hij een geheim heeft. Een geheim dat de manier waarop ze hem ziet voor altijd kan veranderen…

Tegenwoordig ben ik weer grote fan van de 'cheesy' romannetjes met een 'flair for the dramatic'. Dit boek was dan ook het perfecte voorbeeld om te lezen binnen deze categorie.

Ik heb dit boek als het ware verslonden. Het boek is echt fijn geschreven en de auteur heeft een enorme fijne schrijfstijl. Je vliegt als het ware door het verhaal. De spanning en de romantiek hangen knetterend in de lucht en prikkelen ons altijd net genoeg om verder te lezen. De twee hoofdpersonages zijn dan ook heel energiek en gedetailleerd weergegeven. We volgen het verhaal vanuit Mica haar standpunt, waardoor we haar heel goed leren kennen. Zij geeft een sterke dynamiek aan het verhaal waardoor we er echt doorheen gevlogen worden.


Ik vond het boek wel een beetje voorspelbaar. Het einde zag ik al een tijdje aankomen, hoewel ik in het begin toch verschillende theorieën had. Desalniettemin vond ik dit boek echt geweldig en vond ik het einde echt super fijn om te lezen. Zeker een aanrader als je het mij vraagt!


Over het boek:

- Auteur: Laura Kneidl

- Genre: Roman

- Thema's: (... anders spoiler), liefde, vertrouwen, vriendschap, ..

- Uitgeverij: Zomer en Keuning

- Publicatie datum: 7/06/2023

- Omvang: 478 pagina's

- ISBN-Code; 9789020549065

- Waardering: * * * *