Sophia's Hoop - Corina Bomann recensie

07-10-2021

Het eerste deel van een meeslepende nieuwe trilogie met een sterke vrouw in de hoofdrol

Berlijn, 1926. Het leven van de twintigjarige Sophia Krohn bevindt zich op een dieptepunt. Haar eerste liefde eindigde in een schandaal, haar vader heeft in zijn woede gezegd dat ze hem niet meer onder ogen mag komen en ze kan het zich niet veroorloven om verder te studeren.

Gedesillusioneerd en met haar dromen in puin vlucht Sophia naar Parijs. Daar krijgt ze tegen al haar verwachtingen in een baan bij een groot mode-imperium. Maar met succes komen ook persoonlijke offers: haar baas eist van haar dat ze tien jaar lang ongetrouwd blijft, en dat terwijl Sophia net weer een beetje hoop begon te koesteren dat de liefde haar niet nogmaals voorbij zou gaan.

Ik was opslag verliefd op deze prachtige cover. Het is een ware streling voor het oog en een prachtige aanvulling voor in mijn boekenkast. 

Wow! Dit verhaal is gewoonweg prachtig. Ik heb hier enorm van genoten. In het begin was ik bang, dat het verhaal langdradig zou worden en dat het saai zou worden, maar dat is absoluut niet het geval. Het verhaal is zo aangrijpend en fascinerend! Ik heb ervan genoten van begin tot einde. Ik waardeer enorm hoeveel moed Sophia wel niet heeft. Hoeveel tegenslagen ze ook krijgt, ze weet er zich steeds door te slaan en sterker eruit te komen. Deze vrouw heeft zoveel karakter en pit, ze is zo inspirerend voor veel vrouwen! 

Corina heeft een prachtige manier van schrijven. Ze weet hoe ze de steden perfect kan neerschrijven waardoor het lijkt alsof je zelf ter plaatse bent. Ik vond het een heerlijk boek om bij weg te dromen. Zo adembenemend en vernieuwend. 

Ik kijk enorm uit naar het volgende boek! Ik hoop dat alles goed komt met haar. 


Boek specificaties: 

- Auteur: Corina Bomann 

- Genre: Roman

-Thema's: WO 1, emancipatie, drogisterij, ... 

- Uitgeverij: Boekerij

- Publicatie datum: 3/06/2021

- Omvang: 457 Bladzijden

- ISBN-Code: 9789022593172

- Prijs: € 20,99

- Waardering: * * * *