Sophia's triomf - Corina Bomann recensie

15-12-2022

Deel 3 van de Kleuren van schoonheid-serie

New York, 1942. Sophia lijkt eindelijk haar geluk te hebben gevonden, maar haar wereld stort opnieuw in als haar man zich geroepen voelt om zich vrijwillig aan te melden om te vechten aan het front. De oorlog in Europa, die zo ver weg leek voor Sophia, ook al hoorde ze wel verhalen van haar vrienden in Parijs en Berlijn, komt nu akelig dichtbij.

Ze besluit zich op haar werk te storten en krijgt een grote opdracht om samen met de succesvolle Elizabeth Arden een huidverzorgingslijn op te zetten. Of is nu dan toch het moment gekomen om zelfstandig verder te gaan? Terwijl ze nog met die vraag worstelt, krijgt ze het verschrik-kelijke bericht dat haar man vermist wordt in Frankrijk. Als ook het nieuws uit Duitsland steeds alarmerender wordt, besluit Sophia haar plannen om te gooien. Want als ze moet kiezen tussen alles wat ze tot nu toe heeft bereikt en haar grote liefde, is het antwoord snel gegeven.


Dit derde deel is de mooie afsluiter van de mooie trilogie over Sophia's leven. We duiken voor de allerlaatste keer terug in het leven van Sophia. 

Ook dit verhaal is voor Sophia een ware rollercoaster over haar leven. Sophia maakt altijd iets nieuws en waanzinnigs mee, zonder dat het gaat vervelen. Je wordt meteen in het verhaal gesleurd, zonder dat je je aandacht bij het verhaal verliest. Corina Bomann heeft een geweldige schrijfstijl, waardoor je ook tevens geboeid blijft aan het verhaal. 

Ik heb enorm van dit boek genoten en heb de serie met een mooi gevoel kunnen afsluiten. Ik heb door middel van het einde op een goede manier afscheid kunnen nemen van de personages, waardoor ik niet met een leeg of wrang gevoel achterblijf. Dit is voor mij wel een absolute must, want ik haat het als een boek een slecht einde heeft. Maar ik heb dus op een mooie manier kunnen afscheid nemen van de personages en dat zorgt voor een extra fijn gevoel als ik terugkijk op de trilogie. 


Over het boek:  

  • Auteur: Corina Bomann
  • Genre: Roman
  • Thema's: Schoonheid, liefde, werk, schoonheidsindustrie, ...
  • Uitgeverij: Boekerij
  • Publicatie datum: 8/02/2022
  • Omvang: 496 pagina's 
  • ISBN-Code: 9789022593196
  • Waardering: * * * * 


Dankjewel uitgeverij Boekerij en Lannoo voor dit geweldige recensie-exemplaar <3