Sophia's Wens - Corina Bomann Recensie

07-07-2022

Deel 2 van de Kleuren van schoonheid-trilogie

Parijs, 1929. De lichtstad lijkt Sophia geen geluk te brengen. Na een traumatische ervaring heeft ze het gevoel dat ze de liefde nooit meer zal vinden en ze voor altijd eenzaam zal zijn. Is Europa misschien te klein voor een vrouw die groots denkt? Ze besluit de grote oversteek te maken naar Amerika. Daar, in New York, begint haar leven weer kleur te krijgen. Een zakelijk aanbod van de befaamde Elizabeth Arden geeft haar een onverwachte kans en er komt ook weer liefde in haar leven. Maar een genadeloze concurrentiestrijd tussen haar oude en nieuwe werkgever dreigt roet in het eten te gooien. Plotseling staan haar toekomst en geluk opnieuw op het spel.


Ik was al volledig verkocht aan deel van deze serie. Ik vond het dan ook onwijs gaaf dat dit boek het eerste boek in de trilogie was. Ik was dan ook super blij toen ik dit tweede deel in de brievenbus zag verschijnen. 

Je zou denken dat al het gebabbel en een soort van biografie je zou gaan vervelen na verloop van tijd. Maar dit is dus totaal niet het geval met deze serie! Het verhaal is zo aangenaam geschreven en het neemt je echt mee naar de tijd van toen. Je ziet hoe Sophia langzaam open bloeit en een weg weet te vinden in de maatschappij. 

Het boek neemt je mee naar een andere wereld waar tijd en ruimte om je heen niet meer bestaan. Het slorpt je op en houdt je helemaal in de ban. Het is een echte page-turner die je niet meer aan de kant kan leggen. 

Ik vind het tweede boek stiekem zelfs nog leuker dan het eerste boek. Dit boek zit vol met spanning en onaangekondigde wendingen. Het laat je steeds op je randje van je stoel zitten. 

Wat ik ook heel fijn vond aan dit verhaal is de integratie van de tweede wereld oorlog erin. Hierin komen kleine scènes aan bod die de aanloop tonen naar de tweede wereld oorlog. Dit is zo subtiel en interessant om te lezen. Je kan zien hoe het voor de mensen in het begin heel raar en onwennig was toen deze hele veranderingen zich begonnen voor te doen. 

Het bevat wel stukjes van de tweede wereld oorlog, maar toch is het geen historische roman erover. Het gaat vele verder dan de tweede wereld oorlog. Het focust zich vooral rond de cosmetica en het verhaal van een jonge moeder, die haar kindje is kwijt geraakt en het kost wat kost wilt terug vinden in een wereld die alsmaar gevaarlijker dreigt te worden. 


Over het boek: 

- Auteur: Corina Bomann

- Genre: Roman

- Thema's: Cosmetica, WOII, Liefde, ... 

- Uitgeverij: Boekerij 

- Publicatie Datum: 12 oktober 2021

- Omvang: 480 pagina's 

ISBN-Code: 9789402317671

Serie: De Kleuren van schoonheid - 2

Waardering: * * * *

https://www.standaardboekhandel.be/p/sophias-wens-9789022593189


Dankjewel uitgeverij Boekerij / Lannoo voor dit geweldige recensie-exemplaar <3