Spijt Van Jou - Colleen Hover recensie

31-05-2021

Morgan, de hoofdpersoon in 'Spijt van jou' van Colleen Hoover, werd op zeventienjarige leeftijd zwanger van haar nu zestienjarige dochter Clara. De twee botsen erg met elkaar, maar gelukkig weet vader Chris de vrede te bewaren tussen de overbezorgde moeder en de vrijgevochten dochter. Als hij betrokken raakt bij een ernstig ongeluk, stort hun wereld in en elke dag komen er nieuwe geheimen aan het licht. Morgan en Clara raken steeds verder van elkaar verwijderd. Zullen ze de weg naar elkaar weer kunnen terugvinden?

Colleen Hoover vertelt op indringende wijze uit zowel het perspectief van Morgan als Clara. 'Spijt van jou'is een prachtige roman over familie, eerste liefde, rouw en bedrog. Eerder verschenen al van Hoover 'De waarheid' en 'Mijn belofte aan jou'.

Ik wou al een tijdje een boek lezen van Colleen Hover lezen, maar tot nu toe heb ik daar de kans nog niet voor gehad. Ik vond het dan ook onwijs leuk dat ik mee mocht doen aan de blogtour van 'Spijt van Jou'.

Ik heb enorm genoten van dit verhaal en ik vond het een leuk en ontspannend boek. De personages zijn heel aangenaam om te lezen. Ik kreeg vanaf het begin van het boek al een connectie met de personages. Ze hebben veel diepgang en hun emoties kwamen ook heel puur en duidelijk over. Je kunt echt meevoelen met de personages.

Het verhaal zit goed in elkaar, en heeft een duidelijke chronologie. Het verhaal wordt verteld aan de hand vanuit twee verschillende vertelperspectieven. Het wisselt steeds tussen moeder en dochter, en zo krijg je bij beide personages een breder beeld over hoe zij bepaalde situaties ervaren. Beide personages ervaren bepaalde situaties anders dan de ander, wat het verhaal interessanter maakte om te lezen.

Naar het midden van het het boek toe, begon de sterkte van het verhaal een beetje af te zwakken, waardoor ik niet meer voor de volle honderd procent in het verhaal zat. Na een tijdje kwam de sensatie weer terug waardoor ik weer voor de volle honderd procent in het boek gesmeten werd.

Ik vond het zeker en vast een aanrader en ik hoop in de toekomst nog meer te mogen lezen van  Colleen Hoover.


  • Auteur: Colleen Hoover
  • Genre : YA, NA, roman
  • Thema's : Rouwen, vriendschap, eerste verliefdheid,...
  • Uitgeverij: Zomer en Keuning
  • Publicatie datum: 26/05/2021
  • Omvang: 416 pagina's
  • ISBN- Code: 9789020537932
  • Prijs: € 20,00
  • Waardering: * * * *