Spirit: Het wilde paard - Jennifer Fox review

21-07-2020

Lucky gaat in een nieuwe stad wonen. Ze komt op een nieuwe school. Daar leert ze Pru en Abi kennen. Al snel worden ze beste maatjes. Pru en Abi houden van paarden. Maar rijden op een paard? Dat kan Lucky niet! En dan leert Lucky Spirit kennen. Spirit is wild. Geen mens kan op hem rijden. Maar Lucky lukt het wel! Lees je mee?

Het verhaal van spirit is heel mooi. Als  kind was ik zelf enorme fan van de film! Ik vond het dan ook superfijn om een nieuw hedendaags verhaal van spirit te mogen  lezen en recenseren.

Het boek wordt mooi ingeleid met een introductie van een aantal moeilijke woorden. Dit vind ik heel goed als een ouder/ begeleider de moeilijke woorden eerst doorneemt met het kind. Zo krijgt het nieuwe en moeilijkere woorden aangeboden op een leuke en speelse manier. Verder worden de personages ook steeds geïntroduceerd in het verhaal. Dit maakt het gemakkelijk voor de kinderen om de personages te leren kennen.

Het verhaal zelf leest heel vlot. Het is in korte zinnen geschreven waardoor beginnende lezertjes dit zelf alleen al kunnen lezen. Het verhaal is mooi opgebouwd en laat de schoonheid zien van een relatie tussen mens en dier. Het toont kinderen dat dieren ook kunnen liefhebben en dat wij dieren moeten liefhebben.

De tekst in het boek is uitgebreid en mooi geïllustreerd wat maakt dat het de tekst ook goed ondersteund. Dit maakt het voor jonge lezertjes ook gemakkelijker om een beeld te vormen bij wat ze lezen.

Wat ik ook een fijne meerwaarde vind zijn de interactieve spelletjes achteraan in het boek. Dit laat de kinderen de verworven kennis op een fijne manier oefenen. Zo spelen en leren ze tegelijkertijd! Een echte aanrader voor cadeau te geven aan beginnende lezers die van dieren houden!


  • Auteur: Jennifer Fox
  • Genre : Kinderboek
  • Thema's : Spirit, wilde dieren, far west, vriendschap, dierenliefde
  • Uitgeverij: Baeckens Books
  • Publicatie datum: 25/06/2020
  • Omvang: 37 pagina's
  • Waardering: * * * *

Dankjewel Baeckens Books voor dit geweldige recensie exemplaar <3