Sterrenjager - Jen Minkman Blogtour

12-07-2022

'Jullie zijn Sterrenjagers. Jullie dragen de Vonk in je.' 

Berry Taylor woont met haar broer Ozan en opa Terrence op het eiland Jersey. Berry en Ozan schrijven een bekend blog over allerlei bovennatuurlijke verschijnselen. Als ze op een dag vreemde lichten boven een graancirkel waarnemen en hun opa tegelijkertijd door een ongeluk in het ziekenhuis belandt, komt hun leven in een stroomversnelling terecht. Berry en haar tweelingbroer blijken deel uit te maken van een familie die al eeuwenlang een belangrijk geheim bewaart, en de tijd is aangebroken dat geheim te onthullen. Samen met de mysterieuze Roth gaan ze op weg.  

Ik was meteen aangetrokken door dit boek door middel van de cover. Ik moet eerlijk toegeven dat ik echt verliefd ben op de cover van dit boek. Ik was op voorhand al verkocht en kon niet wachten om in dit pareltje te beginnen. 

Ik weet niet hoe ik dit moet beschrijven, maar ik heb zo enorm hard genoten van dit boek. Het boek is een young adult, aangeraden voor lezers van 15+ (mijn opvatting). Maar zelfs als volwassene heb ik hier onwijs hard van genoten. Ik zat meteen in het verhaal en ik kon er maar geen genoeg van krijgen. Het verhaal is zo mysterieus en vol raadsels, dat het je volledig aan het boek gekluisterd houdt. De geschiedenis die verwerkt wordt in dit verhaal is heel interessant en heel goed uitgewerkt. Je merkt als lezer echt dat hier heel veel research werk aan vooraf gegaan is. Je merkt als lezer dat de auteur weet over wat ze spreekt en ze heeft dit ook vol details als een prachtige ondersteuning voor het verhaal met het verhaal verweven tot een prachtig resultaat. 

Ik vond het ook een verrassend element om het begrip van 'ufo's' en 'alien' in een totaal ander daglicht te bekijken. Dit was vernieuwend (voor mij), waardoor ik helemaal in het verhaal geabsorbeerd was. 

De integratie van engelen vond ik ook heel onwijs om te lezen. Ik vond Roth een oprecht interessant personage. Dit was totaal niet wat ik mezelf had voorgesteld bij het typische beeld van een engel. Het is vernieuwend en geniaal bedacht. Ik vond hem oprecht fascinerend en intrigerend. Hij heeft een air rond hem hangen die je kan omschrijven als 'puur' en 'onschuldig'. Ook de verbintenis naar andere personages vond ik heel puur overkomen, wat het een extra 'cute' factor gaf. 

Lang verhaal kort: Ik vond dit verhaal echt onwijs leuk! Ik hoop dat er nog meer gelijkaardige boeken gaan verschijnen. 


Over het boek: 

  • Auteur: Jen Minkman 
  • Genre: Young Adult 
  • Thema's: Aliens, geschiedenis, vriendschap, queeste, vertrouwen, engelen, ...
  • Uitgeverij: Hamley Books
  • Omvang: 377 pagina's 
  • Publicatie datum: juni 2022
  • ISBN-Code: 9789464510522
  • Prijs: € 20,99
  • Waardering: * * * *


https://www.standaardboekhandel.be/p/sterrenjager-9789464510522