Sterrenvlucht- Brandon Sanderson Recensie

22-07-2021

80 jaar geleden stortte een sterrenschip vol mensen neer op de planeet Detritus, die is omgeven door een eeuwenoude puinschil. De nakomelingen, die zichzelf de Rebellen noemen, leven in grotten maar worden desondanks toch onophoudelijk aangevallen door de Krell. De enige verdediging wordt gevormd door slimme jonge piloten die onbevreesd de lucht in gaan om de gemeenschap te beschermen. En piloot worden is altijd de ultieme droom van Spensa geweest. Maar haar lot is verweven met dat van haar vader - een piloot die jaren geleden werd neergeschoten, toen hij zijn team laf in de steek liet, waardoor Spensa's kansen om naar de vliegschool te mogen klein zijn. Een toevallige ontdekking in een lang vergeten grot biedt haar misschien wel een manier om de sterren alsnog te claimen en een oud geheim te onthullen.

Ik keek al enorm lange tijd uit naar de vertaling van 'Skyward' van Brandon Sanderson. Ik was dan ook laaiend enthousiast toen ik hoorde dat Iceberg Books deze parel ging vertalen. Het boek ziet er ook gewoon geweldig uit! Ik kon dan ook niet wachten om in dit pareltje te beginnen.

Ik was enorm gefascineerd van het verhaal. Het had mij al van in het begin mee en ik kon het boek ook niet meer loslaten. Het boek blijft de hele tijd je aandacht opeisen en geen enkel moment in het boek heb je de indruk dat je je verveelt. Het verhaal vliegt in een sneltempo voorbij en van begin tot einde zitten er mysteries in die je niet kan loslaten.

Ik vond het personage van Spensa enorm fascinerend. Ze heeft een gedrevenheid en toont enorm veel moed op haar jonge leeftijd. Ze laat zich niet verjagen door de demonen uit haar verleden en ze toont de moed om te vechten voor wat ze wil. Ze wordt door iedereen tegengesproken en iedereen probeert haar tegen te werken, maar toch blijft ze doorgaan en vindt ze haar eigen manieren om te komen waar ze wil geraken.

Het verhaal zelf zit goed in elkaar en de ruimte opbouw wordt ook heel goed beschreven. Ook zitten er bij sommige hoofdstukken tekeningen van de ruimte schepen waardoor we ook een goed beeld hebben van deze schepen wanneer ze uitgebreid besproken worden. Dit zorgt ervoor dat je het verhaal goed kan meevolgen, waardoor je aandacht in het boek niet verslapt als het over de meer 'technischere' delen gaat.

Ik vond het een ongelooflijk en geweldig boek, ik kijk al uit naar boek 2 !!!

Boek specificaties:

- Auteur: Bradon Sanderson
- Genre : Fantasy
- Thema's : Ruimteschepen, verleden
- Uitgeverij: Iceberg Books
- Publicatie datum: 14/05/2021
- Omvang: 478  bladzijden
- ISBN- Code:  9789083073132
- Prijs: € 24,99
- Waardering: * * * *


Dankjewel Iceberg Books voor dit fantastische boek! <3