Sterrenzicht - Brandon Sanderson Recensie

12-10-2021

Haar hele leven al droomt Spensa ervan om piloot te worden en te bewijzen dat ze een dochter van haar vader is. Daarbij zoekt ze antwoorden op vragen: over de oorlog die haar volk voert met de Krell, over haar vader, over de vijanden in de eindeloze ruimte. Elk antwoord roept weer nieuwe vragen op en gaandeweg ontdekt Spensa dat ze leeft in een wereld vol leugens. Tegelijkertijd ontdekt ze dingen over zichzelf en dringt het besef tot haar door dat ze naar het einde van de Melkweg zal reizen om de mensheid te redden als dat nodig is. 

Ik was helemaal weg van het eerste deel van deze serie! Ik had deze in een ruk uitgelezen. Ik was dan ook laaiend enthousiast dat het tweede deel van de serie ook vertaald werd door Iceberg Books.

De spanning werd van in het begin goed opgebouwd in het tweede deel van de serie. Ik werd onmiddellijk in het verhaal gezogen en het liet me niet meer los. Ik vond dat de vriendschap tussen Spensa en M-bot sterk aan bod kwam in dit deel. Ik vond het geweldig en mooi om te zien hoe deze groeide en sterker werd naarmate het verhaal vorderde. Ze zijn op elkaar aangewezen en ze vullen elkaar dan ook perfect aan. Een prachtig staaltje vriendschap tussen ruimteschip en mens dat zeer mooi werd beschreven. 

Brandon Sanderson heeft een heel aangename schrijfwijze waardoor je echt aan het boek gekluisterd zit. Hij gebruikt heel veel termen en verschillende namen, maar toch brengt hij dit op een eenvoudige manier waardoor je toch je aandacht niet verliest door de moeilijkere termen. 

Wat ik wel miste in dit boek waren de tekeningen aan het begin van de grote delen. In het eerste boek waren de ruimte schepen getekend zodat je je goed kon voorstellen hoe deze eruit zagen. Ik had ergens gehoopt dat de tekeningen ook in boek twee zouden zitten. Maar dit was jammer genoeg niet het geval. Het had fijn geweest moesten er tekeningen bijzitten van de verschillende buitenaardse wezens, waar Spensa mee in contact komt. 

 

Lang verhaal kort: Ik heb enorm genoten van het boek en hoop dat nummer drie er snel aankomt! 

Boek specificaties: 

- Auteur: Brandon Sanderson

- Genre: Sci-Fi

- Thema's: Buitenaardse wezens, ruimteschepen, spionage,... 

- Uitgeverij: Iceberg Books

- Publicatie Datum: Augustus 2021

- Omvang: 416 pagina's

- ISBN-Code: 9789083073149

- Prijs: €24,99

-Waardering: * * *