Stille Waters - Bjorn Van Den Eynde recensie

02-02-2021

Diep verscholen in de ongerepte Spaanse Sierra Nevada, wordt het lichaam van klimaatactivist Abran Melendez gevonden. Zijn lijk werd met takken doorboord, alsof de boom waarin hij is opgehangen hem het leven ontnam. Zijn vriendin Coco lijkt te zijn ontvoerd, tot beelden van het meisje enkele dagen later opduiken op sociale media: als deel van een groep gemaskerde strijders ontneemt ze een corrupte uitbater van een slachthuis het leven. En Coco is niet de eerste ontvoerde tiener die plots weer opduikt als dader. De zwaar getraumatiseerde en revaliderende jeugdspionne Erika Storm ziet hoe haar beste vriend en teamlid Felix de opdracht krijgt het tentenkamp van de ontvoerde tieners te infiltreren. Is deze klimaatbeweging een kweekvijver van losgeslagen moordenaars, of is er meer aan de hand? Maar de Franse jongen is hypernerveus voor de eerste opdracht waarin hij de leiding moet nemen. Erika beseft dat ze haar verdriet en angst moet overstijgen en haar beste vriend moet ondersteunen voor hij, net zoals alle betrokken klimaatjongeren, slachtoffer wordt van een lugubere tegenstander. Ze kan niet opnieuw iemand verliezen.

"Ik hoop dat je nu zal vliegen zonder zilveren vogel, die je lichaam en ziel de diepte in sleurde. "

Wat een ongelooflijk spannend boek! Ik zat steeds op het randje van mijn stoel het hele verhaal door! Dit is het eerste boek dat ik lees uit de reeks van Team Mortis, en nu ben ik vastbesloten om de collectie compleet te maken! Dus daaruit kunnen we wel concluderen dat ik het boek geweldig vond!

De spanning zat er vanaf het begin af aan al direct in. Er gebeurden vanaf hoofdstuk 1 griezelige en bizarre dingen. Wat ervoor zorgde dat je aandacht onmiddellijk in het boek gevestigd was en het liet je niet meer los. De bizarre gebeurtenissen bleven elkaar opvolgen waardoor je steeds meer en meer vragen kreeg bij het boek. Je gaat opzoek naar antwoorden maar je krijgt ze niet direct, waardoor je zelf theorieën begint te verzinnen, waardoor je nog sterker in het boek gesleurd wordt.

Het is een aanhoudende spanning die niet verdwijnt. Hoe meer we te wetenkomen, hoe meer vragen we krijgen bij het verhaal. Het verhaal zit heel goed in elkaar en volgt een goede opbouw. De personages worden vaak afgewisseld, waardoor we verschillende verhaallijnen volgen, die vloeiend door elkaar bewegen en met elkaar verbonden zijn. Dit geeft ons inzicht in meerdere personages en hoe ze denken. Toch krijgen we niet alles te weten over deze personages, daardoor blijven ze nog steeds een tikkeltje mysterieus doorheen het verhaal.

Ik vond het een gek boek! En met 'gek' bedoel ik dit dan ook in de positieve zin. Wel zijn sommige scènes vrij luguber en vind ik het niet altijd een Young Adult boek. Ik kan niet echt een leeftijd plakken op het boek, maar als het 15+ zou zijn zou ik er persoonlijk wel een triggerwarning bij plaatsen.

Om een lang verhaal kort te maken vond ik dit boek Ge-weldig! Een absolute aanrader!

Boek Specificaties:

- Auteur: Bjorn Van Den Eynde

- Genre : Young Adult

- Thema's : Klimaatgroepen

- Uitgeverij: Baeckens Books

- Publicatie datum: 10/12/2020

- Omvang: 240 pagina's

- ISBN- Code: 9789059249141

- Prijs: € 17,99

- Waardering: * * * *