Team Mortis: Meisje Van Glas - Bjorn Van Den Eynde  Recensie 

28-11-2021
Het eiland Murano is in rep en roer. Twee tieners uit de Italiaanse 'stad van glas' verdwijnen en verschijnen weer op gruwelijke beelden. Roberto Scola kan zijn vriendin Helena Floros niet redden, wanneer een verborgen foltertuig zich van binnen in haar arm een weg naar buiten snijdt.De zeventienjarige Poolse immigrante Aniela Orkan wordt hoofdverdachte, omdat zij enkele tieners uit haar school niet mis te verstane dreigbrieven stuurde. Het enige probleem: Aniela had een jaar geleden een zwaar auto-ongeval en zit sindsdien in een zorgcentrum. Ze praat niet meer en reageert op geen enkele prikkel. Toch lijken de verhalen afgebeeld op haar glasramen model te staan voor nog meer gruwelijke feiten.Wanneer Team Mortis jeugdspionnen Jordy Smith en Megan Ryan op afschuwelijke wijze vermoord worden in de nasleep van hun onderzoek in Murano en Polen, vraagt Nielsen aan zijn nichtje Erika om samen het onderzoek voort te zetten. Voor Nielsen staat er immers meer op het spel dan de waarheid...

Wat een ongelooflijk boek! Ik was meteen in het verhaal gesleurd en ik kon het niet meer wegleggen. De spanning zat er vanaf het begin al meteen in. De spanning is heel erg intens aanwezig in dit boek, wat maakt dat het boek een echte page-turner is. 

De personages zijn heel goed uitgewerkt en ook de kleinere personages spelen een grote rol in het verhaal. De verschillende verhaallijnen van de personages zijn heel gedetailleerd uitgewerkt en passen perfect in elkaar. Dit zorgt ervoor dat het verhaal meer diepgang en betekenis krijgt. 

De scènes zijn heel gedetailleerd en levendig geschreven. Soms zelfs iets te gedetaileerd of levendig voor een jeugdboek van 14+ als je het mij vraagt. Begrijp me niet verkeerd, ik vond het verhaal geweldig gescreven en de scènes geweldig in elkaar passen. Maar voor. 14+ vond ik sommige scènes vrij luguber en eerder thuishoren in een volwassen thriller boek. Of een trigger-warning op de achterkant voor de jongeren. Ik persoonlijk als niet meer jeugd zijnde vond deze scènes zeker interessant en zekere meerwaarde dat bijdraagt aan het verhaal.

Lang verhaal kort: Ik vond dit boek absoluut geweldig. Het hele boek lang zat ik op het puntje van men stoel van de spanning. Ik heb er enorm van genoten en ik hoop dat er nog veel boeken gaan uitkomen in de team-mortis serie. 


Boek Specificaties: 

  • Auteur: Bjorn Van Den Eynde
  • Genre: Young Adult 
  • Thema's: Taxidermie, Pesten, wraak, mensenhandel, ...
  • Uitgeverij: Baeckens Books
  • Publicatie Datum:  29/10/2021
  • ISBN-Code: 9789464290035
  • Prijs: € 17,99
  • Waardering: * * * *