The Bastard Son & The Devil Himself - Sally Green recensie

02-04-2023

De vijftienjarige Nathan groeit op in het moderne Engeland, waar Fairborn- en Bloedheksen naast gewone mensen leven. De Fairbornheksen zijn goed, de Bloedheksen slecht, zo leert hij van jongs af aan. Zelf stamt hij af van beide: zijn vader is de meest gevreesde Bloedheks en berucht om zijn duistere magie; zijn moeder, een Fairbornheks, is dood.


De Fairbornheksen zijn bang voor Nathan en sluiten hem op tot zijn zestiende verjaardag. Dat is het moment waarop zijn vader hem drie inwijdingsgeschenken moet geven, anders zal Nathan sterven. Maar hoe kan Nathan zijn vader vinden als iedereen hem in de gaten houdt en hij niemand kan vertrouwen - zelfs zijn eigen familie en het meisje op wie hij verliefd is niet?

Ik vond het boek heel raar beginnen. Ik vond het met momenten ook best wel verwarrend om te lezen. Het verhaal maakt soms sprongen, waardoor ik het moeilijk vond om het verhaal goed te kunnen volgen. Ik was me met momenten aan het afvragen, wat ik nu net aan het lezen was, en wat het verband erin was. De schrijfwijze van de auteur vind ik niet zo vlot geschreven. Dit zorgde ervoor dat ik de leidraad soms nog net wat meer kwijtraakte in het verhaal. 


Als ik het verhaal globaal bekijk vanop een afstandje , vind ik dat het verhaal op zich best nog wel goed in elkaar zit. Er zit spanning in en de personages zijn wel duidelijk en gedetailleerd weergegeven. Alleen de uitwerking vind ik niet zo goed uitgewerkt. Als het verhaal met wat meer samenhang was geschreven, had dit zeker een 4-sterren verhaal kunnen worden. 

Dit is puur mijn mening over het boek. Ik heb de serie van Netflix nog niet gezien, dus deze kan ik niet vergelijken met het boek. Misschien had het wel geholpen als ik de serie had gezien. Maar dan vind ik zeker dat het boek zijn essentie mist als ik de nodige informatie of samenhang uit een tv-serie moet halen. 


Over het boek: 

- Auteur: Sally Green

- Genre: YA 

- Thema's: Heksen, bloedheksen, klopjacht, ...

- Uitgeverij: Moon Young Adult 

- Publicatie datum: 10/11/2022

- Omvang: 336

- ISBN-Code: 9789048867189

- Waardering: * * * 


https://www.standaardboekhandel.be/p/the-bastard-son-the-devil-himself-9789048867189