Toxine - Rani De Vadder Recensie

13-03-2020

"Een offer. Een Macht. 

Een vergiftigde wereld. "

Khala is het Offer en het bezit van de opperheer. Zij wordt geboren als offer en dient haar leven te geven voor de opperheer zodat hij over alle mogelijke macht beschikt. Khala heeft te gave om te doden door een simpele aanraking, dit interesseert de opperheer des te meer. 

Khala neemt haar eigen lot in handen en vlucht. Ze ontmoet de mysterieuze Bandiet die haar wilt helpen om uit de klauwen van de opperheer te blijven. Maar heeft hij wel de juiste bedoelingen om haar te helpen? Gaat ze de strijd aan met de opperheer of blijft ze vluchten? 

Wie is de zwarte slang die haar overal lijkt te vinden? Weet Khala zich staande te houden in een wereld die levensgevaarlijk is? Of gaat ze ten onder met de Opperheer? 

Wat een geweldig debuut! De cover sprak me meteen aan en ik kon dit pareltje niet laten liggen in de boekenwinkel. Voor ik het doorhad liep ik er al mee naar de kassa. 

Het verhaal begint mysterieus met een meisje dat ontsnapt en op de vlucht slaat. De spanning neemt geleidelijk aan toe naarmate het verhaal vordert. De personages zijn ook heel mysterieus opgebouwd. Hierdoor begon ik zelf al complot theorieën te verzinnen over welke personages slecht waren en welke niet. Dit vond ik heerlijk om te doen. Vooral omdat ik op een verkeerd spoor zat. Het is een hele kunst om een personage zo mysterieus te maken om de lezer in op het verkeerde spoor te zetten, en de schrijfster heeft laten zien dat ze deze kunst zeker bezit! 

De verhaallijn bouwt zich geleidelijk aan op. Tot ongeveer in het midden van het boek. Daar neemt het een andere wending en stijgt de spanning enorm. Niet alleen de spanning steeg, maar ook mijn leestempo! Ik merkte dat ik steeds sneller doorheen het boek ging en dat ik er volledig in was meegesleurd. Het is een echte page-turner dat je niet loslaat. Het beschikt ook over een aantal plottwists die je hele wereld even op zijn kop zetten! Geweldig. 

De achtergronden zijn mooi opgebouwd en gedetailleerd weergegeven. Dit zorgt ervoor dat je de wereld waarin je terecht komt perfect voor je ziet. 

Kort samengevat vond ik het een fantastisch verhaal en een absolute meerwaarde om dit pareltje in mijn boekenkast te hebben. Een zekere aanrader voor de Young Adult fans onder ons! Ik kijk uit naar de volgende boeken ;) Spijtig dat ik de boekpresentatie heb gemist want bij dit geweldig debuut had ik toch wel willen bijzijn! 


  • Auteur: Rani De Vadder
  • Genre: Young Adult
  • Thema's: Uitverkorene, macht, vertrouwen
  • Uitgeverij: HamleyBooks
  • Publicatie datum: Februari 2020
  • Omvang: 313 pagina's
  • Waardering * * * *