The Jewel - Amy Ewing Review

21-11-2019

"Vandaag is mijn laatste dag als Violet"

Vanaf morgen ben ik nummer 197. Verkocht op een veiling aan een van de rijkste dames van het land... 

Dat overkomt Violet. In het landhuis van de hertogin wacht haar een leven vol luxe, maar ook een gevangenschap van duistere praktijken. Violet krijgt de kans om te ontsnappen, maar dan blijkt dat haar beste vriendin Raven in gevaar is. Violet staat voor een onmogelijk Dilemma. Kiest ze voor haar eigen leven of voor dat van haar beste vriendin? 

Ik was de Jewel al een aantal keren tegengekomen online, en hij leek er wel goed uit te zien. Maar ik had hem nog niet in mijn bezit. Tot ik hem tegenkwam op de boekenbeurs. Ik was opslag verliefd. Wat een mooie cover trouwens! Ik heb hem direct in huis gehaald, als ook het 2e deel van de serie. 

Op de cover zien we Violet (denk ik) in een prachtige jurk bezet met schitterende diamanten. Ze zit in elkaar gedoken. Dit geeft volgens mij weer dat niet alles is wat het lijkt. Ze krijgt veel rijkdom voor geschoteld, maar toch is ze niet gelukkig in de situatie waarin ze zich nu bevind. 

Het verhaal begint goed en je bent direct mee met de situatie waarin het zich afspeelt. We leren Violet kennen en ze stelt ook Raven voor. We krijgen direct een band met het hoofdpersonage en haar beste vriendin. De personages zijn goed beschreven en we kunnen een duidelijk beeld maken van beide meisjes. Hun karakter en persoonlijkheid worden gedetailleerd beschreven waardoor het lijkt dat we de meisjes zelf al jaren kennen. Het lijkt alsof we zelf een band hebben met de personages. 

Het boek is zowel spannend als emotioneel. Het heeft blije momenten waardoor je je echt goed en blij voelt. Maar andere scènes zijn eerder droevig wat maakt dat we meeleven met het personage. Ook wordt de spanning vaak opgedreven. Zoals het einde dat afsluit met een gigantische cliffhanger. Ik zat echt op het puntje van mijn stoel bij de laatste scène! 

In het begin had ik wat moeite om erin te komen. Dit doordat ik gelijkenissen aan het stellen was met divergent en The Hungergames. Maar na een 20-tal pagina's door te lezen, ging dat gevoel weg. Ik geraakte echt gefascineerd door het hoofdpersonage en ik wou weten hoe het met haar zou aflopen. Het boek lijkt in niets op The Hungergames en Divergent zoals ik eerst had gedacht. En dat vond ik echt wel fijn. Ik ben gaan houden van de personages en ik heb een drang om de volgende boeken te lezen. Het einde stopte ook abrupt met een een cliffhanger, wat maakt dat ik graag wil verder lezen in deel 2. 

Ik vind het een echte aanrader! Het is veel beter mee gevallen dan ik oorspronkelijk had gedacht. Ik had gedacht dat het vooral voor jonge meisjes zou zijn en dat het een romantisch verhaal zou worden. Niets is minder waar natuurlijk. Er komt wel een beetje romantiek in voor, maar dit is niet het hoofddoel van het verhaal. Hierdoor was ik aangenaam verrast! 

Het boek zou ik zeker aanraden aan alle Young Adult liefhebbers! Het boek en het verhaal krijgen dan ook 4 welverdiende sterren! 

  • Auteur: Amy Ewing
  • Soort boek: Young Adult 
  • Uitgeverij: Young and Awesome
  • Verschenen: 2014
  • Omvang: 296 pagina's
  • Waardering: ****