The red Scrolls of magic - Cassandra Clare Review

30-11-2019

Alles Wat Magnus Bane wilde was een vakantie .... 

Een uitbundige reis door Europa met Alec Lightwood, de schaduwjager die, tegen alle verwachtingen in, eindelijk zijn vriendje is. Dat is toch niet te veel gevraagd voor de eeuwenoude heksenmeester Magnus Bane? Maar zodra het stel in Parijs aankomt vertelt een oude vriend hun over de demon-aanbiddende cult de Scharlaken Hand, die als doel heeft om chaos over de hele wereld te veroorzaken. De sekte is blijkbaar door Magnus zelf opgericht. Jaren geleden. Als Grap 

Nu moeten Magnus en Alec door heel Europa op zoek naar de Scharlaken Hand en zijn excentrieke nieuwe leider, voordat de groep nog meer schade kan aanrichten. terwijl hun zoektocht naar de antwoorden steeds urgenter wordt, moeten Magnus en Alec elkaar meer dan ooit vertrouwen- ze moeten zelfs de geheimen onthullen die ze tot dan voor elkaar verborgen hebben gehouden. 

Dit boek staat al een tijdje op mijn verlanglijstje en ik keek er heel erg naar uit om er eindelijk in te beginnen. Ik had hoge verwachtingen van dit boek. Dat komt doordat dezelfde personages erin voorkomen als in The Mortal Instruments. The Mortal Instruments is een van mijn favoriete series! Waardoor dus de hoge verwachtingen voor dit exemplaar. Ik hoopte dat we eindelijk een romantisch verhaal zouden krijgen over Magnus en Alec. 

Ik heb het boek in het Engels gelezen en niet in de nederlands-vertaalde versie. Ik ben eerder een beetje teleurgesteld. Het is absoluut geen slecht boek! Maar ik had hogere/ andere verwachtingen waardoor het voor mij een beetje tegenviel. Ik had terug hetzelfde gevoel als tijdens het lezen van Lord Of Shadows. Het lukte me maar niet om volledig in het verhaal te geraken. Het las niet zo vlot en ik kreeg gewoon geen feeling met de personages. Het verhaal kwam naar mijn mening ook traag op gang. Ik zat voorbij de helft, en ik vroeg me af of ik het niet gewoon beter een tijdje kon wegleggen. Het einde werd wel beter en spannender! Maar nog steeds was het niet goed genoeg om aan mijn verwachtingen te voldoen. 

Ook miste ik inspirerende, geweldige quotes die Cassandra altijd in haar verhalen verwerkt. The mortal instruments staat vol met geweldige quotes alsook Lady midnight. Maar hier waren ze naar mijn mening zoek. Terwijl ik daar toch telkens naar verlang als ik een boek van haar lees. 

Het verhaal op zich zat wel leuk ineen. Cassandra weet hoe ze verhalen over demonen moet schrijven en dat heeft ze nu weer eens bewezen. Het verhaal gaat over een sekte die als grap werd opgericht, maar nu de wereld dreigt te overspoelen met chaos. Dit vond ik leuk aan het verhaal, het is niet terug een oorlog verhaal tegen een bekende vijand. Nu is het een zoektocht naar een onbekende vijand die zich verschuilt achter een sekte. Dat maakt de speurtocht spannend, waardoor ik toch terug getriggerd raakte om verder te lezen. 

korte samenvatting: ik vond het niet geweldig maar ook niet slecht. Ik ga het verhaal volgend jaar misschien nog eens lezen. Misschien dat ik er dan meer kan van genieten dan nu. 


  • Auteur: Cassandra Clare
  • Soort boek: Young Adult
  • Thema's: Sekte, Magie, Engelen en demonen
  • Uitgeverij: Simon & Schuster
  • Verschenen: April 2019
  • Omvang: 368 Pagina's
  • Waardering: ***