Tintors terugkeer (Galaxa, #4) - Peter Van Gucht recensie

13-07-2023

Na haar onfortuinlijke bezoek aan het Rijk van Dorian kan Galaxa ontsnappen naar Tyriffa, een uitgestrekt land in het oosten van Elfenland. Daar wil ze onderduiken tot de gemoederen in thuisland Dryadalis wat bekoeld zijn. Maar het noodlot laat haar niet los. De stad Raddish wordt bedreigd door een vergeten monster dat na eeuwen weer opduikt in de woestijn. Galaxa trekt ten strijde maar ontdekt al gauw dat het gedrocht onkwetsbaar is. Het enige wapen waarmee de draak gestopt kan worden, is het magische zwaard Tintor. Helaas zit dat ergens verborgen binnen de muren van Mardiavel, de vijandige stad met zijn verschrikkelijk bloeddorstige inwoners. Galaxa trekt desondanks ten strijde en valt van de ene verbazing in de andere. 

Ik ben echt helemaal verkocht aan de Galaxa reeks. Deze zit zo enorm goed in elkaar! Elke strip is weer e'en hele belevenis en een avontuur op zich. Ik kan hier maar niet genoeg van krijgen. 

Ook in dit vierde deel is het weer een rollercoaster van avonturen. Galaxa is echt een powervrouw die voor niets terug deinst! 

Ik kijk al uit naar het 5e deel! 

Over het boek: 

- Auteur: Peter Van Gucht, Willy Vandersteen

- Genre: Strip

- Thema's: Vechten, geweld, liefde, avontuur, ... 

- uitgeverij: Standaard Uitgeverij strips 

- Publicatie datum: 30/05/2023

- Nummer in de reeks: 4

- ISBN-Code: 9789002279546

- Waardering: * * * *