Tiny pretty things - Sona Charaipotra & Dhonielle Clayton recensie

06-04-2020

Gigi, Bette en June behoren tot de beste leerlingen van hun exclusieve balletschool in Manhattan.

De vrijgevochten Gigi is nieuw op school, en wil alleen maar dansen... maar dat zou weleens dodelijk voor haar kunnen zijn. Voor Bette lijkt alles in haar leven mee te zitten, maar het verlangen om haar talentvolle zus te overtreffen brengt een gevaarlijke kant van haar naar boven. En de perfectionistische June moét een hoofdrol zien te bemachtigen dit jaar, want anders maakt haar moeder voorgoed een einde aan haar dansdromen.

In een wereld waarin iedereen zowel je vriend als je vijand zou kunnen zijn, doen de drie meisjes er alles aan om de top te bereiken. Ook als ze daarvoor moeten liegen, opofferen, manipuleren en bedriegen.

Klein - breekbaar - Vals 

In dit verhaal volgen we Gigi, Bette en June, de prima ballerina's van de balletschool in Manhattan. Ze lijken heel erg braaf en lief .... maar zijn ze dat wel? De rivaliteit tussen de meisjes in de balletwereld is om te snijden. Ze gaan heel ver om te krijgen wat ze willen, maar weten ze de grens zelf nog wel liggen? 

Wat een spannend verhaal, ik zat de hele tijd op het randje van mijn stoel! Ik stond echt versteld van de rivaliteit die tussen de meisjes heersten. Ik snap wel dat je ver wil gaan om je droom te bereiken, maar zo ver? Ik zou me nooit gerust voelen op de balletschool. Zo spannend en zo goed geschreven! 

De verhaalperspectieven veranderen steeds. We beleven het verhaal vanuit Gigi's, Bette's en uit June's standpunt. Zo krijgen we een betere kijk op hun leven en hun motieven achter hun daden en hun keuzes. Zo krijgen we toch ook een beetje medelijden met het harde leven van de ballerina's. Ik kon het gevoel niet wegkrijgen dat ik best wel met hun te doen had, ook al deden ze verschrikkelijke dingen. 

Het personage van Bette vond ik het interessantst. Zij zit heel gecompliceerd in elkaar en ze heeft het niet zo gemakkelijk als ze laat uitschijnen. Ze moet opboksen tegen de concurrentie, maar vooral tegen haar oudere zus. We zien haar hieronder lijden en wegkwijnen naar duistere plekken. Ik bewonderde Gigi voor haar eeuwige enthousiasme en zonnige kijk op de wereld. De personages zijn heel goed uitgewerkt en duidelijk geschetst, daardoor is het gemakkelijker om een band met hen op te bouwen. De scènes zitten heel goed in elkaar en het lijkt alsof we ook zelf mee op de balletschool zitten. 

Ik heb er enorm van genoten en vind het zeker een aanrader! Ik vond het fijn om vanuit verschillende perspectieven te lezen en vond het een zekere meerwaarde aan dit boek! 


  • Auteur Sona Charaipotra & Dhonielle Clayton
  • Genre: Young Adult
  • Thema's: Ballet, rivaliteit, vriendschap, vertrouwen
  • Uitgeverij: Blossom Books
  • Publicatie datum: Maart 2020
  • Omvang: 400 pagina's
  • Waardering: * * * *

Dankjewel Blossom Books voor dit geweldige recensie exemplaar !!