Trots en Vooroordeel - Lisette Jonkman, Jane Austen Recensie

18-08-2022

De klassieker van Jane Austen opnieuw verteld
'Pride and Prejudice' is misschien wel de bekendste roman van Jane Austen. Voor de Blossom Books Wereldklassieker-serie vertaalde en bewerkte auteur Lisette Jonkman dit romantische verhaal over Elizabeth Benneth en Mr. Darcy.
'Trots en vooroordeel' is de zesde Wereldklassieker. Eerder verschenen al 'Romeo en Julia', 'Frankenstein', Dr. Jeckyl en meneer Hyde', 'Dickens' Kerstverhaal' en 'Dantes goddelijke komedie. De hel'.

Voor de dochters van de familie Bennet bestaat er maar één carrière: het huwelijk. De komst van twee rijke, knappe, huwbare jongemannen veroorzaakt dan ook de nodige opwinding. De slimme en levendige Elizabeth zal haar vooroordelen over mijnheer Darcy moeten overwinnen, en hij op zijn beurt zijn overweldigende trot. 

Deze klassieker stond al een tijdje op mijn to-read-list. Toen Blossom Books aankondigde deze versie te gaan uitgeven, sprong ik zowat een gat in de lucht. Ik heb al een heel aantal van hun klassieker- reeks en deze mocht dan natuurlijk ook niet ontbreken.

Deze klassieker is gewoonweg tijdloos. Hij ligt aan de oorsprong van vele romans en is tot op de dag van vandaag nog de grootste inspiratiebron van vele boeken, films en series.

Het verhaal is heel interessant. De haat-liefde relatie tussen Elizabeth en Darcy is duidelijk voelbaar en gewoonweg fenomenaal beschreven. De spanning tussen die twee is om te snijden en je merkt hoe ze langzaam aan op hun eigen vreemde manier toch gevoelens voor elkaar beginnen te krijgen. 

Het verhaal is zeer gedetailleerd beschreven en zit vol met drama die je in de ban houdt van begin tot einde. Deze hervertelling is zeer fijn om te lezen. Het maakt het voor de jongere generatie gemakkelijker om in een klassieker van dit niveau te beginnen.

De cover is als het ware ook weer een streling voor het oog. Blossom Books weet hoe ze prachtige klassiekers weer nieuw leven kunnen inblazen!


Over het boek:

- Auteur: Jane Austen ( herschreven door: Lisette Jonkman)

Genre: Klassieker - Roman

Thema's: Liefde, huwelijk, haat-liefde, ...

Uitgeverij: Blossom Books

Publicatie datum: 1/12/2021

Omvang: 465 pagina's

ISBN-Code: 9789463492553

Prijs: € 29,99

Waardering: * * * *


https://www.standaardboekhandel.be/p/trots-en-vooroordeel-9789463492553Dankjewel uitgeverij Blossom Books voor dit prachtige recensie-exemplaar <3