Trust Again - Mona Kasten recensie

17-06-2020

Dawn Edwards weet één ding zeker: happy endings gebeuren alleen in films. Sinds ze haar ex op heterdaad betrapte met een ander heeft ze mannen afgezworen en concentreert ze zich op haar studie en het najagen van haar dromen. Verder is in haar leven nergens ruimte voor. En al helemaal niet voor vrouwenverslinder Spencer Cosgrove, hoe creatief zijn versierpogingen ook zijn. Maar dan ontdekt Dawn per toeval een heel nieuwe kant van Spencer, en realiseert ze zich dat achter zijn vrolijke masker een donker geheim schuilgaat.

Ik was helemaal betoverd door het verhaal van Allie en Kaden. Want geef nu toe, die twee waren zo schattig in het eerste boek. Ik heb dan ook geen seconde getwijfeld als ik het tweede deel zag. Ik wou hem zo graag lezen. De auteur heeft mij weer omvergeblazen met een 2e boek!

In dit boek volgen we Dawn, de beste vriendin van Allie. Dawn heeft net zoals Allie in boek 1 een geheimzinnig kantje en een verleden dat ze niet durft te vertellen. Beetje bij beetje bloeit Dawn open. Ze heeft heel erg veel moeite om mensen toe te laten in haar leven en deze te vertrouwen. Dawn heeft daar haar eigen redenen voor, die ze liever verborgen houdt voor haar vrienden. Toch weet spencer af en toe een scheurtje in het eis van Dawn te krijgen.

Ik vond het mooi hoe Dawn geleidelijk aan leerde om zich steeds meer open te stellen naar haar vrienden toen. Dawn weet hoe het is om te vallen en opstaan, en niet alles is zo gemakkelijk als het lijkt. Dawn's personage is gebroken en diep gekwetst. We voelen met Dawn mee en zien de wereld vanuit haar standpunt. Het personage heeft mij diep ontroerd en ook geïnspireerd. Ikzelf heb enorm veel van haar geleerd doorheen dit boek.

Ik vind het fijn dat het verhaal van het eerste boek vervolgd werd, maar vanuit een ander standpunt. Zo gaat het verhaal nog verder, maar wordt er wel een nieuwe verfrissende twist aan gegeven. Ik moet bekennen dat ik op voorhand toch bang was om aan het boek te beginnen. Ik had hoge verwachtingen door het eerste boek, en mijn angst was dat het tweede boek niet ging kunnen opboksen tegen het eerste boek. Maar ik werd aangenaam verrast! Ik vond het een pareltje en een geweldig boek! Ik kan geen voorkeur uiten tegenover boek 1 of 2 want ik vond ze allebei fantastisch!

Zeker een aanrader als je het mij vraagt!

  • Auteur: Mona Kasten
  • Genre: New Adult, romance
  • Thema's: Liefde, opstaan en doorgaan,
  • Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij B.V.
  • Publicatie datum: Juni 2020
  • Omvang: 368 pagina's
  • Waardering: * * * * *