Twilight - Stephenie Meyer recensie

22-04-2020

Bella is er absoluut van overtuigd dat Edward levensgevaarlijk is, maar ook dat ze onvoorwaardelijk en onherroepelijk verliefd op hem is.

Als Bella Swan naar het regenachtige Forks verhuist en de mysterieuze en aantrekkelijke Edward Cullen ontmoet, neemt haar leven een spannende wending.

Edward, met zijn krijtwitte huid, gouden ogen en betoverende stem, is zowel onweerstaanbaar als ongenaakbaar. Tot nu toe heeft hij zijn ware identiteit verborgen weten te houden, maar Bella is vastbesloten achter zijn geheim te komen. Wat Bella zich niet realiseert, is dat ze haar leven en dat van anderen in gevaar brengt naarmate ze hem beter leert kennen.En misschien is het al te laat...

Een onweerstaanbare combinatie van romantiek en spanning met een bovennatuurlijk tintje. Gepassioneerd, meeslepend en vol verrassende wendingen. Twilight houdt je tot ver na de laatste pagina in zijn greep.

Ik heb dit boek al geruime tijd (eigenlijk al een aantal jaar om eerlijk te zijn) in mijn boekenkast staan, maar tot nu toe had ik het boek nog niet gelezen. Dankzij mijn 'TBR-Jar' werd dit boek gekozen als mijn volgende leesopdracht. Zo gezegd, zo gedaan en ik heb nu eindelijk Twilight gelezen!

Ik vond het eigenlijk echt super! Het is zo veel beter dan ik had verwacht! Ik had de films vroeger zo vaak gezien dat ik ze volledig uit mijn hoofd kende. Maar de boeken zijn zo veel beter! Toch boek 1 al de rest moet ik nog lezen. Maar ik vond het echt een super boek!

Ik vond de personages ook veel leuker in het boek. Ze zijn uitgebreider en aangenamer dan in de film. Vooral het personage van Edward. Hij zit heel erg ingewikkeld in elkaar en ik vind dat dit mooi naar voren wordt gebracht en wordt beschreven in het boek. We zien hoe hij vecht tegen zijn natuur en zijn wil om weg te blijven bij Bella. Hij weet het gevaar dat hij voor haar vormt maar toch kan hij niet wegblijven van haar. Bella zit heel veel met gemengde gevoelens waar ze geen blijf mee weet. Haar personage krijgt zo meer diepgang en we zien hoe ze een innerlijke strijd voert tussen goed en slecht.

Ik vond de scènes ook heel erg goed beschreven. Ik vond ze aangenaam om te lezen en heel gemakkelijk om in op te gaan. Ik vond de scène van het bepalen van de bloedgroepen best wel komisch. Bella valt flauw bij het zien van een druppel bloed ... maar ze valt wel als een blok voor een bloedzuigende vampier.

Het boek leest super vlot en ik vond het een absolute meerwaarde om te lezen. Ik heb er enorm van genoten en ik kan zeker niet wachten om in boek 2 van de serie te duiken. Ik heb mijn liefde voor Twilight herontdekt.


- Auteur: Stephenie Meyer

- Genre : Young Adult/ Fantasy

- Thema's: Vampieren, Weerwolven, Vriendschap, romantiek

- Uitgeverij: Van goor

- Publicatie datum: 2008

- Omvang: 384 Pagina's

- Waardering: * * * *