Twin Crowns - Catherine Doyle, Katherine Webber Recensie

15-09-2022

Twee populaire YA-auteurs bundelen de krachten in een episch tweeluik, voor fans van Sarah J. Maas en Leigh Bardugo.

Wren is van jongs af aan getraind om de moord op haar ouders te wreken. Het plan is dat ze stiekem de plaats van haar tweelingzus zal innemen nadat die is ontvoerd door haar handlanger. Ze zal er alles aan doen om aan de macht te komen en zo de kleine groep heksen bij wie ze is opgegroeid te beschermen.
Rose heeft altijd geleerd dat een prinses nu eenmaal bepaalde verantwoordelijkheden heeft, en dat betekent ook dat ze moet trouwen met de kroonprins van een wreed naburig koninkrijk. Ze is bang voor het leven buiten de paleismuren, maar dat ze haar beschermde leventje al zó snel zou moeten achterlaten, had ze niet verwacht.
Twee zussen, bij de geboorte gescheiden, leren elkaar eindelijk kennen, maar de kennismaking verloopt niet helemáál naar wens... Voor wie is de kroon?

Dit was zo een fijn boek om te lezen! Ik heb deze gelezen als 'Book Of the Month' met de Belgian Book Club. Het leest super vlot en werkt heel ontspannend. Het verhaal zit goed in elkaar en is heel goed bedacht. 

De twee verhaal lijnen zijn zo fijn om te lezen. Hoewel ik moet bekennen dat ik Wren's personage mij meer lag dan het personage van Rose. Ik vond Rose een tikkeltje onuitstaanbaar. Voor haar was alles van zelfsprekend en ze had een bepaalde 'air' rond haar hangen waar ik als lezer niet zo goed mee om kan. Zij is voorbestemd voor de troon en gedraagt zich er ook zo naar. Alles wordt in haar schoot geworpen, zonder dat ze er iets voor moet doen. Terwijl Wren alles moet opgeven en moet vechten voor haar plaatsje. Ze wilt haar verloren  voorouders uit de heksenwereld wreken en bemachtigen waar ze recht op heeft. Wren vond ik daardoor veel aangenamer om te lezen. 

Het verhaal is heel goed en gemakkelijk geschreven. Het is niet onnodig moeilijk geschreven, waardoor het verhaal heel toegankelijk wordt om te lezen. 

Wat ik wel onwijs schattig vond was de band die groeide tussen Wren en Tor. Ik hoop dat hun verhaal nog een mooi vervolg krijgt in het tweede boek. 

Zonder iets te verklappen; Ik was wel teleurgesteld in het einde. Dit maakte het 'te gemakkelijk', naar mijn mening. Ik ben benieuwd wat boek 2 gaat brengen. 


Over het boek: 

  • Auteur: Catherine Doyle, Katherine Webber
  • Genre: Young Adult Fantasy 
  • Thema's: Heksen, koninkrijk, Liefde, ... 
  • Uitgeverij: Harpercollins 
  • Publicatie datum: 17/05/2022
  • Omvang: 431 pagina's. 
  • ISBN-Code: 9789402709896
  • Prijs: € 19,99
  • Waardering: * * * * 


https://www.standaardboekhandel.be/p/twin-crowns-9789402709896