Uit Bloed En As - Jennifer L. Armentrout Recensie

06-01-2022

'Uit bloed en as' van bestsellerauteur Jennifer L. Armentrout is het eerste deel van de bekroonde Blood and Ash-hitserie.

'Uit bloed en as' van Jennifer L. Armentrout gaat over Poppy, die nooit zeggenschap heeft gehad over haar eigen leven. Als Maiden leeft ze alleen: ze wordt nooit aangeraakt, nooit naar haar omgekeken en nooit met haar gesproken. De hele toekomst van het rijk rust op haar schouders, want ze moet tijdens haar Ascension waardig worden bevonden door de goden. Hoe kan ze ooit aan die verwachtingen voldoen? Dan ontmoet ze Hawke, een bewaker die ervoor moet zorgen dat Poppy haar Ascenion zal volbrengen, én iemand die haar hoofd en hart totaal op hol brengt. 'Uit bloed en as' is het eerste deel van de bloedstollende nieuwe Blood and Ash-serie van Armentrout. Armentrout won met dit boek de Goodreads Choice Award Best Romance 2020.

Dit boek stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. Zeker nadat het zo een echte hype is geworden op bookstagram maar ook vooral op booktok. Ik keek er dan ook enorm naar uit om aan dit pracht exemplaartje te beginnen! Ook heeft dit pareltje mooie gespoten zijkanten. Dit geeft toch een extra touch aan het boek en maakt het een echte streling voor het oog.

Ik heb nog steeds de woorden niet gevonden om te beschrijven hoe geweldig dit boek is. Ook al is het een vrij dik exemplaar, toch ben ik erdoor gevlogen. Het verhaal sprak me enorm hard aan. Ik was vanaf pagina 1 verkocht aan het boek en ik kon het niet meer loslaten. 

De personages zijn ook heel fijn uitgewerkt met een tikkeltje mysterie om hen heen. Dit zorgt voor extra spanning in het boek en soms onverwachte wendingen. Je denkt telkens dat je een personage door hebt of volledig begrijpt, tot er weer iets gebeurd waar het tegendeel uit blijkt. 


Ook de fantasy wereld in dit boek sprak me heel erg aan. Het was voor mij iets totaal nieuw en spannend, wat mijn aandacht onmiddellijk had getrokken. Ik vond het heel moeilijk om dit boek nadien nog weg te leggen. 

Ik wil deel 2 in de serie nu al lezen! Dit boek is echt een dikke aanrader! 

Het is de tiktok hype echt wel waard! 


Boek specificaties: 

  • Auteur: Jennifer L. Armentrout 
  • Genre: Fantasy / New Adult 
  • Thema's: verboden liefde, uitverkorene, Liefde, politiek spel,... 
  • Uitgeverij: Zomer en Keuning
  • Publicatie datum: 17/09/2021 
  • Omvang: 544 pagina's
  • ISBN-Code: 9789020543964
  • Prijs: €25,00
  • Waardering: * * * * *

Dankjewel Zomer en Keuning voor dit fantastische recensie-exemplaar <3