Unwritable - Lotte Van Den Noort Recensie

21-11-2021

New Orleans, 1930


Een grote kloof tussen de rijke en arme inwoners van de stad zorgt voor veel spanning. De wees Abbigail Barlow heeft zich noodgedwongen aangesloten bij de verzetsgroep Monte Carlo, die bestaat uit de laatste strijders voor gelijkheid.
Het dagelijks leven van Abbigail is gevuld met gevaarlijke missies. Daarbij moet ze haar grote geheim bewaren voor haar medeverzetsstrijders. Alsof dat nog niet zwaar genoeg is, moet ze dit alles doen in samenwerking met de onuitstaanbare, arrogante Jae Hawkins. En dan voelt ze kriebels voor hem. 

Na haar debuut van 'Unsinkable' bij Hamley Books, was ik helemaal in de ban van Lotte's boeken. Ik keek er dan ook ontzettend naar uit om haar tweede boek 'Unwritable' te lezen. Het boek ziet er ook waanzinnig mooi uit! 

Ik vond het een geweldig verhaal om te lezen. Ik was van in het begin voor de volle honderd procent in het verhaal verdronken. Ik kon het boek niet meer aan de kant leggen. De verzetsstrijders en hun verhaal hadden me volledig in de ban genomen. 

Ik vond het personage van Abby ook heel aangenaam om te lezen. Haar personage is heel daadkrachtig en inspirerend. Ze krijgt heel wat te verzetten op jonge leeftijd, maar ze laat dit niet aan haar hart komen. Als ze een doel voor ogen heeft, gaat ze ervoor voor de volle honderd procent. 

Het verhaal zat heel goed in elkaar en de spanning was met momenten zeker om te snijden. Dit zorgde ervoor dat je voor de volle honderd procent in het boek gezogen wordt. Ook vond ik het heel handig dat er een personage lijst aan het begin van het verhaal zit. Dit was voor mij heel aangenaam om op terug te vallen als ik twijfelde over bepaalde personages. Het verhaal bevat redelijk veel verschillende personages waardoor het soms verwarrend was en dan vond ik het super fijn dat ik even kon terugvallen op de opsomming van de personages. 

Non Spoiler alert! 

De afsluiting van het verhaal was zoooooooo wonderbaarlijk mooi! Maar echt, mijn hart is nog steeds aan het bekomen! Dankjewel Lotte voor dit geweldige verhaal en voor het fantastische einde. Mijn hart maakte een sprongetje van geluk! Ik had me geen beter einde kunnen voorstellen. 


Boek Specificaties: 

  • Auteur: Lotte Van Den Noort
  • Genre: Young Adult
  • Thema's: New Orleans, Verzetsstrijders, Rebellen, ...
  • Uitgeverij: Hamley Books
  • Publicatie Datum; 21/10/2021
  • Omvang: 355 pagina's
  • ISBN-Code: 9789464208047
  • Prijs: € 18,99
  • Waardering: * * * * *