Val Voor Jou - Tijan Recensie

07-09-2021

Val voor jou is het eerste deel in de verslavende bestsellerserie Fallen Crest van Tijan. Voor liefhebbers van De Royals en de After-serie, vanaf 16 jaar.


Samantha's leven staat op zijn kop als haar moeder haar vader verlaat en intrekt bij haar nieuwe vriend. James Kade woont met zijn zoons Mason en Logan in een gigantisch landhuis, en Sam moet tot haar afgrijzen met haar moeder mee.


Mason en Logan Kade zijn berucht in Fallen Crest. Niet alleen zijn ze bad news, ze zijn ook hot en zitten op de rivaliserende High School. Alle meiden willen uit met de broers, maar Sam is niet onder de indruk.

Ik keek al lang uit om een boek te lezen van Tijan. Oorspronkelijk was mijn oog al een aantal keer gevallen op 'Crew', maar deze is spijtig genoeg nog niet vertaald naar het Nederlands. 'Val voor jou' was dan ook de perfecte kans om kennis te maken met de auteur. 

Dit boek zit boordevol met drama. Het ene al wat gekker dan het andere. Samantha's personage is heel aangenaam om te lezen en geeft meteen een aangename sfeer aan het boek. De Kade's broers zijn echte eikels, die toch dat tikkeltje aantrekkingskracht bezitten. Hoewel ik graag lekker veel drama in een boek heb, was dit toch niet echt mijn favoriet. De overload aan drama stoorde mij op gegeven momenten wel, wat ik jammer vond, wat dit verpeste het liefdes verhaal dan weer tussen de 2 personages. 

De relatie opbouw tussen Mason en Samantha is heel intrigerend en aangenaam om te lezen. Dit geeft een extra dynamiek aan het verhaal. 

Ik had heel hoge verwachtingen van Val Voor Jou, maar deze werden jammer genoeg niet ingelost. Het drama gehalte lag soms te hoog voor mij, waardoor het te onrealistisch leek en waardoor ik mijn aandacht en interesse soms begon te verliezen. 

Lang verhaal kort: Ik vond het een fijn verhaal om te lezen, maar ik was er jammer genoeg niet van omver geblazen. 


Boek specificaties: 

- Auteur: Tijan

- Genre: Young Adult, New Adult 

- Thema's: Nieuw samengesteld gezin, vriendschap, liefde, ... 

- Uitgeverij: De fontein

- Publicatie datum: 2/07/2021

- Omvang: 397 bladzijden

ISBN-Code: 9789026155598

Prijs: € 19,00

Waardering: * * * *