Vamps- Nicole Arend Recensie

21-09-2023

Welkom op Vamps: de oudste en meest exclusieve vampieracademie ter wereld. 

Dillon heeft geen idee waarom zijn vader hem naar Vamps stuurt: een afgelegen eliteschool in de Zwitserse Alpen. Hij heeft niets gemeen met de andere leerlingen. Ze zijn arrogant, bloedmooi en… vampiers. Wat doet hij hier?
Al snel komt Dillon erachter dat ook hij geen gewone sterveling is. Sterker nog: van alle leerlingen blijkt hij de meest bijzondere vampier te zijn. Zijn bloed is het bewijs. Maar terwijl Dillons krachten als
vampier groeien, groeit ook het gevaar…

Ik had al enige tijd zin om terug in een boek over vampieren te beginnen. Vamps leek mij de perfecte combinatie van romantiek en vampieren. Ik stond dan ook te popelen om erin te beginnen.

Ik ga eerlijk toegeven dat ik aangenaam verrast was van dit boek! Mijn verwachtingen waren niet torenhoog, maar ik moet bekennen dat deze wel ruim overstegen waren. Het verhaal zit echt mega goed in elkaar! Ik heb er enorm van genoten. Ik heb dit boek echt niet aan de kant kunnen leggen.

Dillon vond ik ook echt een geweldig personage om te lezen. Hij is niet zoals de meeste personages die uitverkoren zijn. Hij gedraagt zich ook helemaal niet als een uitverkorenen. Hij gedraagt zich als een sukkeltje dat nog alles moet leren en dat maakte hem net zo fijn en 'down to earth'.

Wat ik wel een groot minpunt vond, en dit moet me toch echt wel even van het hart. Ik vond het einde van het verhaal zo gehaast. Er zat veel te veel tempo op korte tijd in. Hierdoor gingen belangrijke details verloren. Tijdens het lezen had ik het gevoel alsof ik belangrijke informatie miste. Het ging ineens veel te snel, en ik had liever dat er meer aandacht aan de details was besteed. Voor mij mocht het boek gerust 100 pagina's meer hebben als daardoor het einde beter tot zijn recht zou komen.

Dat gezegd zijnde vond ik dit verhaal en zeker de kern van het einde echt wel 'mindblowing'. Ik sta er nog steeds van versteld hoeveel dit boek met me deed. Ik zat helemaal in de flow en werd helemaal gek door het einde. Ik moet bekennen dat het toch al weer even geleden was dat ik echt zo diep in een boek verdwaald was. Dit is naar mijn mening zeker en vast een aanrader!

Ik hoop ook dat het snel vervolgd wordt.


Over het boek:

- Auteur: Nicole Arend

- Genre: Fantasy

- Thema's: vampieren, half vampieren

- Uitgeverij: De fontein

- Publicatie datum: 29/06/2023

- Omvang: 416 pagina's

- ISBN-Code: 9789026171178

- Waardering: * * * *


https://www.standaardboekhandel.be/p/vers-bloed-9789026171178