Verbonden - Anna Todd Recensie

24-02-2022

Het tweede deel uit de nieuwe serie van de immens populaire auteur van After

Karina voelt zich verraden en teleurgesteld sinds ze erachter kwam dat Kael haar vertrouwen heeft beschaamd, en ze verbreekt al het contact met hem. Maar de gedachten aan Kael laten haar gewoon niet los. Er is niemand die haar begrijpt zoals hij en ze moet al haar wilskracht verzamelen om bij hem weg te blijven.

Er lijkt een onzichtbare band tussen de twee te bestaan die hen op magische wijze naar elkaar toe trekt. Als ze elkaar per ongeluk weer ontmoeten wordt Karina's verlangen nog groter dan ooit en komt ze voor een belangrijke beslissing te staan: kan ze hem dichtbij laten komen zonder haar hart opnieuw op het spel te zetten?

Ik was volledig verkocht aan de 'After-serie' van Anna Todd, en ook het eerste deel in deze serie kon me zeker bekoren. Ik was dan ook laaiend enthousiast om aan dit pareltje te beginnen! 

Om eerlijk te zijn vond ik dit verhaal net iets minder fijn dan het eerste boek in de serie. Ik had meer moeite om me op het verhaal te concentreren. Het verhaal kwam hier trager op gang, en er zat niet echt een spanning in die je deed vastklampen aan het verhaal. 

De personages zijn dezelfde als in het eerste boek, wat wel een fijn en een bekend gevoel geeft. We krijgen een breder beeld in hun leven waardoor we steeds meer en meer in hun schoenen kunnen verplaatsen. 

De schrijfstijl van Anna Todd is heel fijn om te lezen en zorgt ervoor dat het verhaal snel vordert. Het verhaal echter is redelijk langdradig wat de leerervaring wat meer vertraagt naar mijn gevoel. Het verhaal uit het eerste boek wordt verder vertelt in dit boek waardoor je naar mijn mening wel boek 1 eerst gelezen moet hebben alvorens hierin te beginnen. De voorkennis van boek 1 is wel nodig om te kunnen volgen in dit verhaal. 


Lang verhaal kort: Ik vond het boek op zich nog wel leuk, maar ik had er veel meer van verwacht. Zeker na boek 1 gelezen te hebben. Het verhaal kwam maar langzaam op gang wat ervoor zorgde dat mijn aandacht voor het boek vaak verloren ging jammer genoeg. 


Over het boek: 

  • Auteur: Anna Todd 
  • Genre: New Adult
  • Thema's: Leger, Vriendschap, vertrouwen, liefde, ...
  • Uitgeverij: Boekerij 
  • Publicatiedatum: 18/10/2021
  • Omvang: 286 pagina's 
  • ISBN-Code: 9789022587645
  • Serie: Tussen de sterren deel 2
  • Prijs: € 17,99
  • Waardering: * * * 

Dankjewel uitgeverij Boekerij en Lannoo voor dit recensie-exemplaar <3